Με τον Λεμπρόν Τζέιμς στην αποστολή της θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας που θα γίνει τον προσεχή Αύγουστο, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008. Την είδηση επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της αμερικανικής ομοσπονδίας, Τζέρι Κολαντζέλο, επισημαίνοντας πως ο σούπερ σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς θέλει να αποδείξει πως η κακή του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν ήταν αντιπροσωπευτική της αξίας του. «Δεν ήταν ευχαριστημένος από την παρουσία του στην Αθήνα και αντιμετωπίζει τη συμμετοχή του σαν πρόκληση. Ποντάρει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την ομάδα των ΗΠΑ και θέλει να είναι μέλος της», τόνισε σχετικά.

«Μου φαίνεται πως γίνεται καλή δουλειά. Ο κ.Κολαντζέλο συγκεντρώνει ένα σύνολο παικτών που θέλουν να νικήσουν και να πάρουν εκδίκηση για αυτό που συνέβη το καλοκαίρι του 2004», τόνισε ο Τζέιμς που στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε μόλις 5,4 πόντους σε 11,4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, με τις φήμες για κακές σχέσεις με τον τότε προπονητή των ΗΠΑ, Λάρι Μπράουν, να οργιάζουν.

Ο Τζέρι Κολαντζέλο θα καλέσει 20 συνολικά παίκτες, από τους οποίους θα επιλεγούν μέσω του προπονητικού καμπ στο Λας Βέγκας (18/7) οι 14 εκλεκτοί για την ομάδα των ΗΠΑ. Στόχος του είναι να δημιουργήσει έναν κορμό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μέχρι στιγμής από όσους έχουν δεχτεί προσκλήσεις, αρνητική απάντηση έχουν δώσει ο Τιμ Ντάνκαν και ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Σακίλ Ο’Νιλ ζήτησε χρόνο να σκεφτεί, ενώ ο Άλεν Άιβερσον απάντησε θετικά.

Μετά την κλήρωση για το Μουντομπάσκετ, οι ΗΠΑ βρίσκονται στον τέταρτο όμιλο μαζί με το Πουέρτο Ρίκο, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Κίνα και τη Σενεγάλη (προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube