Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Τιμ Ντάνκαν στην πρόταση της αμερικανικής ομοσπονδίας μπάσκετ να είναι μέρος της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ που θα λάβει μέρος τόσο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας τον προσεχή Αύγουστο, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. «Δεν θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ντάνκαν που ήταν μέρος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η ομοσπονδία δεσμεύει τους παίκτες που θα αποδεχτούν την πρόσκλησή της να λάβουν μέρος σε ένα προπονητικό καμπ που θα γίνει τον Ιούλιο εν όψει του Μουντομπάσκετ, ενώ όσοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ιαπωνία, θα είναι μέρος και της ομάδας που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας. Στόχος της ομοσπονδίας είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός κορμός, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι παταγώδεις αποτυχίες της Αθήνας (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και της Ιντιανάπολις (έκτη θέση στο Μουντομπάσκετ).

Ήδη ο Τζέρι Κολάντζελο, γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, έχει προχωρήσει σε επαφές με 15-18 παίκτες μεταξύ των οποίων ο Σακίλ Ο’Νιλ, που ακόμη το σκέφτεται και ο Άλεν Άιβερσον, που επιθυμεί να αγωνιστεί.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube