Την επαναδραστηριοποίηση των Βαλκανικών Αγώνων μπάσκετ παίδων, εφήβων, κορασίδων και νεανίδων αποφάσισαν από κοινού οι ομοσπονδίες μπάσκετ των χωρών των Βαλκανίων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σόφια. Η επανασύσταση των Βαλκανικών Αγώνων δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Στην Ελλάδα θα διεξαχθούν οι πρώτοι Βαλκανικοί Αγώνες εφήβων -μετά την επαναδραστηριοποίησή τους- τα Χριστούγεννα του 2006.

Την ΕΟΚ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραπάνω εξέλιξη, καθώς, όπως επεσήμανε, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.

Στην συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Ρουμανίας, της Σερβίας/Μαυροβουνίου και της Κροατίας, με την Βοσνία να συνυπογράφει μέσω τηλεγραφήματος. Απείχε η Σλοβενία.

Η χώρα μας αναλαμβάνει την διοργάνωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος εφήβων τα Χριστούγεννα του 2006, ενώ για τις υπόλοιπες διοργανώσεις αποφασίστηκε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα παίδων στην ΠΓΔΜ, κορασίδων στη Ρουμανία και νεανίδων στη Βουλγαρία. Τα πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων θα διεξάγονται τον χειμώνα, ενώ τα πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων το καλοκαίρι, πριν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα Βαλκανικά πρωταθλήματα σε αυτές τις ηλικίες διεξήχθησαν για τελευταία φορά το 1990. Μετά από 15 χρόνια παύσης η πρωτοβουλία ανήκει στην ομοσπονδία της Βουλγαρίας, ενώ οι διοργανώσεις θα είναι υπό την αιγίδα της FIBA Europe.


Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube