Σύσκεψη για την επανασύσταση των Βαλκανικών Αγώνων μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Σόφια με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας και υπό την αιγίδα της FIBA Europe. Για λογαριασμό της ΕΟΚ στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ταξίδεψε ο γενικός γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης, η εισήγηση του οποίου θα είναι θετική σε επίπεδο εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, αλλά αρνητική σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Προσκλήσεις για εκπροσώπηση έχουν σταλεί στις ομοσπονδίες μπάσκετ των πέντε χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Σερβία/Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ) και σε αυτές των Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Την πρόσκληση δεν αποδέχτηκαν οι Κροατία και Σλοβενία με τη δικαιολογία πως δεν ανήκουν στα Βαλκάνια.

Η σκέψη για επανασύσταση των Βαλκανικών Αγώνων έχει απασχολήσει έντονα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η αυριανή σύσκεψη (θα διενεργηθεί ψηφοφορία) έχει ως απώτερο στόχο τη βολιδοσκόπηση των προθέσεων των μελών της. Η ελληνική ομοσπονδία βλέπει θετικά τη επαναδιεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων μετά από πολλά χρόνια κατάργησής τους στο άθλημα του μπάσκετ. Η θετική εισήγηση της ελληνικής ομοσπονδίας εκπορεύεται από την πεποίθηση πως οι Βαλκανικοί Αγώνες θα αποτελούν διοργάνωση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και αποκόμιση εμπειριών των τμημάτων υποδομής των ομοσπονδιών στις χώρες των Βαλκανίων.


Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube