Έπιασαν τόπο οι φωνές του Νίκου Νιόπλια, που επί ένα δεκάλεπτο ζητούσε από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Ένα σόλο από τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του «τριφυλλιού» στο 70’ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στον άτολμο Ατρόμητο στο Περιστέρι και να μειώσει στον ένα βαθμό την απόστασή από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά από εννέα αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

Εκτός του «χρυσού» σκόρερ που φέτος αρχίζει να δείχνει γιατί στήθηκε ένα μικρό σίριαλ για την απόκτησή του πριν δύο χρόνια από τον ΠΑΟΚ, πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Κατσουράνη ως λίμπερο, ενώ ο Σισέ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά τουλάχιστον είχε πάθος.

Οι «πράσινοι» πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα στη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, αυτό είναι το ζητούμενο. Σίγουρα όμως, δεν θα αργήσει η στιγμή που οι φίλοι της ομάδας θα ζητήσουν από τον Νίκο Νιόπλια και τους παίκτες του κάτι περισσότερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και παραμένει στην ''κόκκινη'' ζώνη. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ίσως κάποιος να μην είχε απαίτηση για κάτι παραπάνω, όμως ο πήχης είχε μπει ψηλά στα δυτικά προάστια στην αρχή της σεζόν και η ομάδα χρειάζεται να αρχίσει άμεσα να μαζεύει βαθμούς.



Φαίνεται ότι οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» έβλεπαν μέχρι αργά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και κάπου εκεί ήταν το μυαλό τους. Οι παίκτες του Νιόπλια μπήκαν νωθρά και –χωρίς να απειληθούν από τον Ατρόμητο- δεν ήταν ούτε και αυτοί σε θέση να δημιουργήσουν κάτι καλό. Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή έκοψαν το τριφύλλι στα δύο και ο –πάντα παθιασμένος Σισέ- αναγκάστηκε να βολοδέρνει δεξιά και αριστερά για να πιάσει μπάλα στα πόδια του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, με τον Καμαρά να μένει απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Η αναγκαστική –λόγω τραυματισμού- αλλαγή του Σπυρόπουλου και η επίσης αναγκαστική, λόγω κακής απόδοσης, του Γκοβού έφερε τους πιο φρέσκους και κεφάτους Μαρίνο και Καραγκούνη στο γήπεδο και πλέον ο Παναθηναϊκός άρχισε να θυμίζει ομάδα που διεκδικεί τίτλο.

Ο αρχηγός πήρε θέση στον άξονα, ο Γκαρσία πέρασε δεξιά και ο αναγεννημένος Χριστοδουλόπουλος στα αριστερά. Έμελε αυτό να είναι το στοιχείο που έκρινε το ματς.

Ο Λάζαρος χρειάστηκε μόνο μια ευκαιρία για να δείξει ακόμη ένα μικρό δείγμα της αξίας του. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπικαό ήταν ο δημιουργός, τώρα έγινε σκόρερ, δείχνοντας ότι έχει πλούσιο ποδοσφαιρικό ''ρεπερτόριο'' και φέτος τη διάθεση να το ξεδιπλώσει.





Το φιλμ του αγώνα



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνισκι, Βινιάλ (19' Μελισσάς), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος (76’ Καραλής), Σαγκανόφσκι, Μπρίτο, Καμαρά (67' Περόνε).

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Μπάλλας, Φαβάλι, Καραγκούνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (54' Μαρίνος), Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (85’ Ιωαννίδης), Γκαρσία, Γκοβού (57' Καραγκούνης), Σισε.

Στον πάγκο: Καρνεζης, Σαριέγκι, Πλεσί, Πετρόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube