Αυστηρές τιμωρίες επέβαλε η κινεζική ομοσπονδία μπάσκετ στον ομοσπονδιακό προπονητή, Μπομπ Ντάνγουολντ, τον μάνατζερ της ομάδας αλλά και τρεις διεθνείς για το ρόλο τους στα θλιβερά επεισόδια εντός παρκέ στον αγώνα της Τρίτης απέναντι στη Βραζιλία.

Τα αίματα άναψαν από την έντονη διαμαρτυρία του Αμερικανού προπονητή στους διαιτητές και τη γραμματεία, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και στους παίκτες του, που άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους αντιπάλους τους και μάλιστα τους επιτέθηκαν όταν κατευθύνονταν στα αποδυτήρια.

Ο Ντάνγουολντ, που απολογήθηκε σε συνέντευξη Τύπου, τέθηκε επ’ αόριστον σε διαθεσιμότητα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 7.500 δολαρίων. Ο μάνατζερ της ομάδας, Ζανγκ Ξιόνγκ θα πληρώσει 4.500 δολάρια, ενώ από 3.000 δολάρια θα πληρώσουν οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν στους διαπληκτισμούς, Σου Βέι, Ντινγκ Τζινχούι και Ζου Φανγκζού. Σημειώνεται ότι τα μεγάλα αστέρια της εθνικής Κίνας, ο Γιάο Μινγκ των Χιούστον Ρόκετς, και ο Γι Γιανλιάν των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, δεν ήταν παρόντες στην αναμέτρηση,

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube