Ανένδοτοι είναι οι πολίστες του Ολυμπιακού στην απόφασή τους να μην μπουν στην πισίνα για να προπονηθούν εώς ότου τους δοθούν τα συμφωνηθένητα του Αυγούστου. «Δεν ζητάμε τα οφειλόμενα, ζητάμε αυτά που συμφωνήσαμε στις αρχές του Αυγούστου. Θα ήταν παράλογο να ζητάμε όλα τα οφειλόμενα», αναφέρει ο αρχηγός του Ολυμπιακού Νίκος Δεληγιάννης στο www.sport-fm.gr.

Συνέντευξη στην Έφη Χρυσανθοπούλου

Εξήγησε μας ακριβώς πώς έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον Ολυμπιακό;

Το λυπηρό είναι πως αυτή τη στιγμή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μιλάμε για πράγματα που, τυπικά, δεν μας αφορούν. Εμάς η δουλειά μας είναι να προπονούμαστε, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον Ολυμπιακό. Έχουμε την τιμή να παίζουμε στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και σ’ έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, αλλά δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει σ’ ένα σημείο απροχώρητο και είμαστε αναγκασμένοι να συζητάμε τέτοια προβλήματα.

Είναι αλήθεια ότι είστε απλήρωτοι από πέρσι;

Η αλήθεια είναι αυτή και δυστυχώς σε ορισμένα παιδιά υπάρχουν οφειλόμενα και από την προπέρσινη σεζόν.

Είστε απλήρωτοι μεν, αλλά σας ζητήθηκε και μείωση μισθών...

Έγινε συνάντηση με τον κ. Κεντ στις αρχές Αυγούστου, όταν έδειχναν τα πράγματα πως πάνε για εξομάλυνση. Δόθηκαν, τότε, κάποιες διαβεβαιώσεις ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν με κάποιον τρόπο και θα είναι διασφαλισμένα. Πάνω σ’ αυτήν την βάση πια και με τη σιγουριά ότι θα λυθεί το πρόβλημα και θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που ίσχυε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στον Ολυμπιακό, να πληρωνόμαστε δηλαδή κανονικά σαν άνθρωποι, δεχτήκαμε κι εμείς να μπούμε στη διαδικασία να μας γίνει μείωση μισθών στα συμφωνητικά που είχαμε υπογράψει.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποχώρησαν ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και ο Γιώργος Αφρουδάκης;

Ακριβώς τι έχει ειπωθεί δεν μπορώ να το γνωρίζω. Δεν ήμουν παρών. Πάντως είτε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, οι απώλειες είναι μεγάλες και ιδιαίτερα ο Θόδωρος αφήνει μεγάλο κενό. Αγωνιστικά αυτό που γνωρίζω είναι πως ο Θόδωρος θα μας λείψει.

Με τη σημερινή κίνηση αποδείξατε ότι ζητάτε τα οφειλόμενα σ’ εσάς ποσά…

Δεν ζητάμε τα οφειλόμενα, ζητάμε τα συμφωνηθέντα. Αυτά που συμφωνήσαμε στις αρχές του Αυγούστου. Θα ήταν παράλογο να ζητάμε όλα τα οφειλόμενα. Ζητάμε να τηρηθούν μέχρι κεραίας οι συμφωνίες που είχαν γίνει στις αρχές του Αυγούστου με τον κ. Κεντ. Δεν θέλουμε να καταβληθούν ποσά που δεν είναι δυνατό να βρεθούν αυτή τη στιγμή αλλά να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που μας είχε βάλει στη διαδικασία να μπούμε σε συζητήσεις για τα μειωμένα συμφωνητικά της νέας σεζόν. Αυτό ζητάμε, τίποτα παραπάνω.

Έχει υπάρξει κάποια κίνηση από τους διοικούντες τον Ολυμπιακό μετά από αυτό;

Δεν ξέρω αν πληροφορήθηκε ο πρόεδρος, ο κ. Συγγελίδης για την ανακοίνωση μας, αλλά το μεσημέρι επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως αύριο (5/10) το απόγευμα, θα προγραμματιστεί συνάντηση. Θα έρθει στο κολυμβητήριο για να μας πει ορισμένα πράγματα και να δούμε πώς μπορεί να λυθεί αυτή η κατάσταση.

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής;

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση-και το λέω εκ μέρους όλης της ομάδας αφού οι αποφάσεις παίρνονται ομόφωνα-να συνεχίσουμε την ίδια στάση. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η στενοχώρια και η απογοήτευση παρά να διεκδικήσουμε όλα αυτά. Μας λυπεί το γεγονός πως αντί να κάνουμε προπόνηση και να έχουμε το μυαλό μας στο πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ν’ ασχολούμαστε με πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά μας. Εμείς έχουμε αποδείξει καθαρά ότι εκπροσωπούμε επάξια την ομάδα και είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι για όσα συμβαίνουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube