Έτοιμοι να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα δήλωσαν ο «παλιός» Νίκος Λυμπερόπουλος και ο «νέος» Γιάννης Φετφατζίδης στην πρώτη προπόνηση εν όψει των αγώνων με Λετονία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2012.

Ο «Λύμπε» εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Δεν ήθελα ποτέ να φύγω από την Εθνική με τον τρόπο που έφυγα. Τους λόγους τους ξέρει ο κ. Πιλάβιος και ο κ. Φύσσας. Μετά από πολύ ώριμη σκέψη και συζήτηση με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή αποφάσισα να επιστρέψω για αυτά τα παιχνίδια. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω για την αποχώρησή μου. Ο λόγος που είχα σταματήσει δεν ήταν σίγουρα ο χρόνος συμμετοχής που είχα προηγουμένως», τόνισε, ενώ φάνηκε να επιδοκιμάζει την τακτική του Φερνάντο Σάντος να καλεί νέα παιδιά.

«Ο Φετφατζίδης είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έχω να τον συμβουλέψω τίποτα. Δείχνει πολύ ώριμος τόσο στο παιχνίδι του, όσο κι έξω από αυτό. Είναι ένα παιδί που ξέρει τι θέλει και του εύχομαι να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται», τόνισε ο Μεσσήνιος φορ.

Όσο για τα επερχόμενα ματς, είπε: «Σκοπός είναι η νίκη και στα δύο παιχνίδια. Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Έχω την πεποίθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», ενώ για την παρουσία του κόσμου ανέφερε: «Κάθε παίκτης αγωνίζεται για τον κόσμο και θέλει γεμάτο το γήπεδο. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά πάνω από όλα είναι η Εθνική ομάδα».

Ο Γιάννης Φετφατζίδης δήλωσε περήφανος για την «προαγωγή» του στην Εθνική Ανδρών. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να αλλάξω και να πάω στην Ανδρών. Δεν πίστεψα πως ήταν ψέματα. Δεν κάνουν τέτοιες πλάκες», είπε για τον τρόπου που ενημερώθηκε για την κλήση του και πρόσθεσε: «Είναι τιμή η κλήση στην Εθνική ομάδα και θα τα δώσω όλα. Κανένας δεν έρχεται εδώ απλά για να υπάρχει, αλλά για να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται». Όσο για το αν θα θεωρούσε τρελό κάποιον, αν του έλεγε πριν λίγο καιρό πως θα καλείτο στην Εθνική, τόνισε: «Τρελό δεν θα τον έλεγα, αλλά θα το έβλεπα λίγο δύσκολο».

Για τον τρόπο που τον υποδέχτηκε ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση ανέφερε: «Μου είπε χαμογελαστά ‘Καλωσόρισες’ και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία». Αναφορικά με τις κλήσεις αρκετών νέων παικτών στην Εθνική, είπε: «Κάθε παιδί σε μια τέτοια ηλικία, που δεν είναι 16-17, αλλά 19-20, ξέρει τι θέλει. Τα τελευταία χρόνια γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες των ελληνικών ομάδων».

Τέλος, για τους επερχόμενος αγώνες τόνισε: «Στα πρώτα δύο παιχνίδια δεν πήγαμε τόσο καλά, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τους έξι βαθμούς. Θα είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Όλα τα βλέμματα στον «Φέτφα»

Με κεντρικό πρόσωπο, τον… νέο Γιάννη Φετφατζίδη άρχισε η Εθνική ομάδα την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Ισραήλ στα προκριματικά του Euro 2012. Οι διεθνείς πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας την πρώτη τους προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου ήταν εμφανή τα αποτελέσματα των βελτιώσεων στο χλοοτάπητα.

Οι διεθνείς γυμνάστηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς για 75 λεπτά, χωρίς να γίνει διπλό, παρά μόνο κάποιες ασκήσεις με μπάλα. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που έφτασε από την Ισπανία το μεσημέρι της Δευτέρας, έκανε χαλάρωμα, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης λόγω της κάκωσης που έχει στον έσω πλάγιο. Ο Μεσσήνιος φορ θα κάνει ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη και την Τετάρτη θα μπει στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Ο Γιώργος Σαμαράς θα κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να γυμναστεί την Τετάρτη, αλλά όλα δείχνουν πως θα χάσει το ματς της Παρασκευής μετά το διάστρεμμα που υπέστη.

Παρόντες στις εγκαταστάσεις ήταν περίπου 40 φίλαθλοι, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Την Τρίτη η προπόνηση θα γίνει στις 11:30 και θα είναι κλειστή για το κοινό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube