Μετανιωμένος για τον… πρωταγωνιστικό του ρόλο στα σοβαρά επεισόδια του φιλικού Ελλάδας-Σερβίας τον Αύγουστο παρουσιάστηκε ο Νέναντ Κρστιτς μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ από την προετοιμασία της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο Σέρβος σέντερ απέδωσε στο φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα την αντίδρασή του, έκανε λόγο για φραστική επίθεση εναντίον του από ελληνικής πλευράς, ενώ επισήμανε πως ο Γιάννης Μπουρούσης δεν δέχτηκε τη συγγνώμη του.

«Ήταν ένα πολύ άσχημο περιστατικό, ειδικά για τα παιδιά. Απλώς προσπαθούσα να προστατέψω έναν συμπαίκτη μου. Όταν βλέπεις έναν συμπαίκτη σου πεσμένο κάτω και κάποιον να προσπαθεί να τον χτυπήσει, πας να τον προστατέψεις. Όποιος έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό καταλαβαίνει ότι αυτά συμβαίνουν. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν λέω φυσικά πως ό,τι έκανα ήταν καλό. Ασφαλώς και ήταν κάτι πολύ καλό και είναι βέβαιο πως δεν θα επαναληφθεί. Αρχικά απολογήθηκα στις ελληνικές αρχές, αλλά και μέσω της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ μετά έκανα το ίδιο και στη σερβική τηλεόραση. Ζήτησα συγγνώμη και στον Μπουρούση. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω. Προσπάθησα να του απολογηθώ στο ξενοδοχείο μετά τον αγώνα, αλλά δεν ήθελε να δεχτεί τη συγγνώμη μου. Θέλω να αφήσω πίσω μου ό,τι έγινε και να κοιτάξω μπροστά», τόνισε.

Όσο για την εξήγηση που δίνει για την επίθεση με καρέκλα, είπε: «Δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο, ούτε άνδρες της ασφάλειας. Φοβήθηκα. Είδα κάποιους οπαδούς, γυμνούς από τη μέση και πάνω, να έρχονται προς το μέρος μου. Είδα παίκτες της ελληνικής ομάδας να έρχονται κατά πάνω μου. Μου έβριζαν την οικογένεια. Σε εκείνες τις στιγμές δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Απλώς προσπαθείς να προστατέψεις τον εαυτό σου. Φοβήθηκα, γι’ αυτό και έκανα ό,τι έκανα».

Ερωτηθείς αν οι συμπαίκτες του στο ΝΒΑ τον πείραξαν για το περιστατικό, απάντησε χαριτολογώντας: «Ναι, μου έκαναν λίγο πλάκα. Όμως είναι ακατάλληλα όσα μου είπαν. Δεν κάνει να ακουστούν στην τηλεόραση».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube