Αδύναμη να διαχειριστεί την κάκιστη μέρα στην οποία βρέθηκε, η Εθνική Γυναικών γνώρισε την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια, στο Μουντομπάσκετ της Τσεχίας, από τη Γαλλία με 69-55. Άνευρες και χωρίς καθαρό μυαλό παρουσιάστηκαν οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αδυνατώντας να φανούν απειλητικές απέναντι στις Γαλλίδες αντιπάλους. Χαρακτήρα τελικού αποκτά το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Σενεγάλη, στο οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκτός κλίματος ακόμα και η Μάλτση, η οποία είχε 4/14 σουτ εντός παιδιάς, γεγονός που προξένησε την εντύπωση και του γαλλικού Τύπου (www.lequipe.fr).

Το ματς

Κάκιστο το ξεκίνημα για την Εθνική μας στο παιχνίδι καθώς οι Γαλλίδες ξεκίνησαν με ένα 9-0, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τις λάθος επιλογές των κοριτσιών του Κώστα Μίσσα στην επίθεση, αλλά και τις κακές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Η Γαλλία συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό κρατώντας συνεχώς μία διαφορά από πέντε πόντους και πάνω, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-12.

Η Ελλάδα μπήκε σαφώς πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο και με μία Μάλτση να δικαιολογεί τη φήμη της… μπομπέρ, κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 10-2, ισοφαρίζοντας για πρώτη φορά στην αναμέτρηση 22-22, λίγο πριν τα μισά της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί όμως… μπλακ άουτ! Σαν να υπνωτίστηκαν οι παίκτριες της Εθνικής μας και με τις Μάλτση και Καλτσίδου να μην μπορούν να βρουν διεξόδους προς το γαλλικό καλάθι, έμειναν χωρίς πόντο για πέντε ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά, επιτρέποντας στις αντιπάλους να κάνουν ένα σερί 16-0 (!), διαμορφώνοντας το σκορ στο 38-22. Μία βολή της Καλτσίδου ήταν ο μοναδικός ελληνικός πόντος μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, με το ημίχρονο να κλείνει στο 40-23.

Όσο η πιεστική άμυνα των «τρικολόρ» δεν άφηνε χώρο στην Μάλτση να σκοράρει, η ελληνική αντεπίθεση φάνταζε αδύνατη. Η πιεστική άμυνα της Όλγας Χατζηνικολάου και το λέι απ στον αιφνιδιασμό, έριξε τη διαφορά στους 13 (51-38), 2’31’’ πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Δύο βολές της Δημητράκου κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» και άλλο τη διαφορά (51-40), πριν τελειώσει και το τρίτο δεκάλεπτο.

Μία εξαιρετική reverse κίνηση στη γαλλική ρακέτα από την Καλτσίδου, κατάφερε να ρίξει μετά από πολύ ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (51-42), προτού οι Γαλλίδες αποκαταστήσουν και πάλι την τάξη, κάνοντας το 55-42. Ένα τρίποντο της Μάλτση και ένα ακόμα καλάθι της Καλτσίδου, πήγε το σκορ στο 55-47, καθιστώντας την ανατροπή εφικτή. Η συνέχεια ωστόσο διέψευσε όσους προέβλεψαν το ολοκληρωτικό «come back», αφού η Μάλτση δεν ήταν εύστοχη στις επιθέσεις που πήρε, ενώ και τα υπόλοιπα κορίτσια έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Το τελικό 69-55, εξασφάλισε την πρόκριση στις παίκτριες του Βενσάν, που θα παλέψουν για την πρωτιά του Β’ Ομίλου κόντρα στις Η.Π.Α. Η Ελλάδα θα κυνηγήσει τη νίκη – πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τη Σενεγάλη.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-23, 51-40, 69-55


Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube