Ένα ντοκιμαντέρ για την κοινή πορεία, τις κοινές επιτυχίες και μία φιλία που επηρέασε ο εμφύλιος στη Γιουγκοσλαβία και ο Θεός δεν επέτρεψε ποτέ να αποκατασταθεί παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Κάποτε ήμασταν αδέρφια», το οποίο θα προβληθεί στις 12 Οκτωβρίου από το «ESPN».

Πρόκειται ουσιαστικά για την ιστορία του Βλάντε Ντίβατς και του αδικοχαμένου Ντράζεν Πέτροβιτς, που διέπρεψαν με τους «πλάβι», άνοιξαν το δρόμο για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους στο ΝΒΑ, αλλά η σχέση τους παρασύρθηκε από τη δίνη του αλληλοσπαραγμού χωρίζοντάς τους στα στρατόπεδα Σερβίας και Κροατίας αντίστοιχα. Ο θάνατος του Πέτροβιτς το 1993 σε τροχαίο ατύχημα δεν έδωσε τη δυνατότητα ποτέ στους δύο παλιόφιλους να τα βρουν…

«Πέρα από την εξαιρετική μας συνεργασία στο γήπεδο, ο Ντράζεν κι εγώ είχαμε και μία δυνατή φιλία. Πιστεύαμε πως θα παίζαμε μαζί για πάντα, αλλά κάποιες δυνάμεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε-πολιτικές και προσωπικές-δεν μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. Αυτό είναι ένα ταξίδι σε μία προσπάθεια να καταλάβω την έννοια της απώλειας, μιας ομάδας, του κοινού μας μέλλοντος και των ανθρώπων που θεωρούσα αδέρφια μου», αναφέρει στο ξεκίνημα του ντοκιμαντέρ ο Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος σε σκηνές που γυρίστηκαν στο Ζάγκρεμπ αφήνει λουλούδια στον τάφο του Ντράζεν Πέτροβιτς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube