Τα συγχαρητήρια του στις Αμερικανίδες έδωσε ο Κώστας Μίσσας μετά την ήττα της Ελλάδας από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ της Τσεχίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί πως οι αντίπαλες λειτουργούν άψογα σε άμυνα και επίθεση και θεωρεί πως το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας ήταν τα ριμπάουντ και η άμυνα. Τέλος, έδωσε το σύνθημα για τα επόμενα ματς.


Αναλυτικά:

Κώστας Μίσσας: «Θέλω να συγχαρώ τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η ομάδα, εκτός από το ταλέντο που έχει, ξέρει να λειτουργεί πολύ καλά και σε άμυνα και σε επίθεση. Εμάς το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν τα ριμπάουντ. Τώρα, βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια με Γαλλία και Σενεγάλη. "Κλειδί", εκτός από τα ριμπάουντ, θα είναι η άμυνα».

Εβίνα Μάλτση: «Όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα, όπως οι ΗΠΑ, δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Μόνο αν ήμασταν πιο γρήγορες σαν αθλήτριες, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα. Δεν ποντάραμε σε αυτό το παιχνίδι. Το αυριανό είναι πολύ σημαντικό κόντρα στη Γαλλία».

Τζίνο Αουριέμα (προπονητής ΗΠΑ): «Η Ελλάδα παίζει πολύ έξυπνα και έχει δύο παίκτριες, όπως οι Μάλτση και Καλτσίδου, που δεν μπορούσαμε να τις σταματήσουμε. Πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι δύσκολο, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδράσει η ομάδα σου, αλλά πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube