Δύσκολα δε θα προκριθεί στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2011 το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν με σχετική άνεση 85-71 της Φινλανδίας στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης και έφτασαν τις έξι νίκες στο γκρουπ, παραμένοντας στη δεύτερη θέση. Αντίθετα, οι Σκανδιναβοί έχουν αποκλειστεί εδώ και καιρό από τα τελικά της Λιθουανίας. Οι νικητές είχαν μια διψήφια διαφορά και στις τέσσερις περιόδους και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι του Ισραήλ ήταν οι Ελιγιάχου με 18 και οι Ναϊμί και Χαλπερίν με 13 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Χαφ με 16 πόντους.

Οσον αφορά στο δεύτερο ματς του γκρουπ, η Ιταλία νίκησε με τα χίλια ζόρια το Μαυροβούνιο με 72-71 στο Μπάρι και πέρασε στην πρώτη θέση, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από τους αντιπάλους της. Οι "ατζούρι" κατάφεραν να "γυρίσουν" την υπέρ τους κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο και ετοιμάζονται να πάρουν το "εισιτήριο". Κορυφαίοι των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης οι Μπαρνιάνι με 34 και Μαεστράντζι με 18 πόντους. Από τους πρώην Γιουγκοσλάβους, ξεχώρισαν οι Κουκ και Πέκοβιτς με 18 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube