Δεν πτοούνται από τίποτα οι Βρετανοί. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 νίκησαν, έστω και δύσκολα στο τέλος, την Ουγγαρία με 66-64 στο Μπέρμιγχαμ, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του δεύτερου προκριματικού ομίλου του Ευρωμπάσκετ του 2011 και σημείωσαν το απόλυτο, μέχρι τώρα, σε αυτή τη φάση με «πέντε στα πέντε», εξασφαλίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση στα τελικά της Λιθουανίας. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι καλό στις επόμενες τρεις αγωνιστικές.

Οι νικητές κατάφεραν να διατηρήσουν ένα διψήφιο προβάδισμα μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου, όμως το επιμέρους 17-8 των Μαγυάρων στην τέταρτη περίοδο, έκανε το ματς ντέρμπι. Κορυφαίοι των Βρετανών ήταν οι Ρέινκινγκ με 17 και Μενσά-Μπονσού με 15 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Λόραντ με 17 πόντους.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η ΠΓΔΜ επικράτησε άνετα με 71-55 της Ουκρανίας στην έδρα της και παρέμεινε σταθερά στη δεύτερη θέση, απειλώντας, όσο μπορεί, τους πρωτοπόρους. Αντίθετα, οι πρώην Σοβιετικοί δύσκολα θα μπορέσουν να προκριθούν στα τελικά. Οι νικητές πήραν ένα σταθερό διψήφιο προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ. Είχαν ως κορυφαίους τους ΜακΚάλεμπ με 18 και Αντιτς με 16 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως διακριθέντα τον Λίστσουκ με 11 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube