Με «περίπατο» πήρε την τρίτη της νίκη στον τρίτο προκριματικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ του 2011 η Βουλγαρία. Οι γείτονές μας σάρωσαν με 103-64 την Πορτογαλία στη Σόφια, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του γκρουπ και βρέθηκαν προσωρινά στην πρώτη θέση, ελπίζοντας βάσιμα για την πρόκριση στα τελικά της Λιθουανίας. Αντίθετα, οι Ίβηρες μόνο με θαύμα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση στις τρεις επόμενες αγωνιστικές.

Κορυφαίοι των γηπεδούχων ήταν οι Βιντένοφ με 15 και οι Βαρντάνοφ και Κοστόφ με 13 πόντους. Από τους ηττημένους, διασώθηκαν ο Εβανς με 16 και ο Αντράντε με 15 πόντους.

Ομως, ο όμιλος πήρε "φωτιά" στη συνέχεια. Η Πολωνία επικράτησε της Γεωργίας με 67-58 στο Λοτζ, αποτέλεσμα που έφερε τις δυο διαγωνιζόμενες ομάδες και τους Βούλγαρους στην κορυφή του γκρουπ, με άπασες να έχουν τις ίδιες πιθανότητες για την πρόκριση στα τελικά. Οι νικητές είχαν ένα σταθερό προβάδισμα δέκα-δώδεκα πόντων σε ολη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τους δυο βαθμούς, έχοντας ως κορυφαίους τους Γκόρτατ με 17 και Λάμπε με 14 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους, διακρίθηκε ο Μαρκοϊσβίλι με 19 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube