Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το Βέλγιο στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2011. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έκανε το «τρία στα τρία» στον τρίτο όμιλο, επικρατώντας με 74-69 της Βουλγαρίας στην Αμβέρσα και δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στα τελικά της Λιθουανίας. Αντίθετα, οι Βούλγαροι έμειναν στην τρίτη θέση, όμως ακόμα έχουν ελπίδες για να πάρουν το "εισιτήριο". Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπεγίν με 15 και Φαϊζόν και Βαν Ρόσσομ με 13 πόντους. Από τους Βαλκάνιους ξεχώρισε ο Βιντένοφ με 18 πόντους.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Γεωργία επικράτησε με άνεση της Πορτογαλίας 73-57 στην Τυφλίδα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τους Ίβηρες στην τελευταία. Κορυφαίοι των πρώην Σοβιετικών ήταν οι Πατσούλια με 17 και Σανικίτζε, Τοριν Γκριν με 12 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μιράντα με 16 πόντους.

Όσον αφορά το δεύτερο γκρουπ, η Μεγάλη Βρετανία συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και σημείωσε την τρίτη της νίκη, επικρατώντας με 84-80 της Βοσνίας, που θεωρείται το φαβορί του ομίλου, στο Σαράγεβο. Kορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κλαρκ με 23 και Ρέινκινγκ με 21 πόντους. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βάρντα με 20 πόντους. Διατήρησε τις ελπίδες της η Ουκρανία, που νίκησε με 80-71 την Ουγγαρία στο Λβιβ και άφησε και τους αντιπάλους της στην αγωνία. Κορυφαίοι των νικητών οι Λίστσουκ με 27 και Πετσέροφ με 15 πόντους. Κορυφαίος των Μαγυάρων ήταν ο Χάνγκα με 22 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube