Στη δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας κατέληξε ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε να διατηρήσει στο ρόστερ τον φόργουορντ της Κάχα Λαμποράλ, Φερνάντο Σαν Εμετέριο, αντί του Κάρλος Σουάρεθ της Εστουντιάντες, που αγωνίζεται στην ίδια θέση.

«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Όλοι οι παίκτες που είχα στη διάθεσή μου διέθεταν την απαιτούμενη ποιότητα, προσωπικότητα και σοβαρότητα για να βρίσκονται στην τελική δωδεκάδα», δήλωσε ο προπονητής της Ισπανίας, που τις προηγούμενες εβδομάδες είχε «κόψει» τον Πάμπλο Αγκουιλάρ και τον Ράφα Μαρτίνεθ.

Έτσι οι δώδεκα παίκτες της Ισπανίας στο Μουντομπάσκετ θα είναι οι: Ρίκι Ρούμπιο (Μπαρτσελόνα), Χοσέ Καλντερόν (Ράπτορς), Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Μπλέιζερς), Άλεξ Μουμπρού (Μπιλμπάο), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ), Χόρχε Γκαρμπαχόσα (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις), Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης), Φραν Βάσκεθ (Μπαρτσελόνα) και Βίκτορ Κλαβέρ (Βαλένθια).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube