Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να είναι εκ των κορυφαίων του γηπέδου, η Σερβία επικράτησε με 80-73 της Τουρκίας και κατέκτησε το τουρνουά μέσα στο σπίτι της οικοδέσποινας. Ο άσος του Ολυμπιακού είχε άξιο συμπαραστάτη τον Νέναντ Κρίστιτς, ενώ από την άλλη, Τούρκογλου, Ιλιασόβα και Γκόνλουμ, πάλεψαν αλλά δεν αντιστάθηκαν στην «αρμάδα» του Ίβκοβιτς.

Το τουρνουά που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη κατέληξε στα χέρια της Σερβίας, που επικράτησε στον τελικό της γηπεδούχου Τουρκίας με 80-73. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι «πλάβι» είχαν το προβάδισμα και με έναν εκπληκτικό Τεόντοσιτς (συνεπαρμένος από τον Κρίστιτς) οι ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν το ροζ φύλλο αγώνα και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του τουρνουά. Κυρίαρχος των αιθέρων ο Κρίστιτς, ενώ ο Τέπιτς δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Άποντος ο Μπιέλιτσα, για τον οποίο είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός, αλλά κατέληξε τελικά στην Κάχα Λαμποράλ.

Από την άλλη, οι Τούρκοι ήταν ανταγωνιστικοί φυσικά, αλλά έδειξαν ότι κάτι παραπάνω χρειάζονται ενόψει του Μουντομπάσκετ που θα γίνει στη χώρα τους. Οι διοργανωτές έδειξαν να τα περιμένουν όλα από τον ΝΒΑer Τούρκογλου, και οι «εκλάμψεις» του Ιλιασόβα δεν θα αρκούν, σε περίπτωση που θέλουν να διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο.

Για την ιστορία, στον μικρό τελικό όπου συμμετείχε η Νέα Ζηλανδία με το Ιράν, νικητές ήταν οι πρώτοι με 69-68.

Τουρκία: Γκιουλέρ 2, Ονάν 8, Ιλιασόβα 12 (6 ριμπ.), Ερντέν 2, Τουντσερί 2, Σαβάς 6, Γκόνλουμ 12 (6 ριμπ.), Ασίκ 6, Ουσέρ 6, Τούρκογλου 14 (3 ριμπ.)

Σερβία: Τέπιτς 3 (4 ριμπ.) Μιλοσάβλιεβιτς, Πάουνιτς 5, Μπιέλιτσα, Σαβάνοβιτς 13, Ραντούλιτσα, Πέροβιτς 8, Βελίσκοβιτς 6, Κέσελι 13, Ράσιτς, Κρίστιτς 19 (7 ριμπ, 5 ασίστ.), Τεόντοσιτς 16 (2 ριμπ, 3 ασίστ).

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube