Θα φανταζόσασταν ποτέ έναν «γίγαντα» ύψους 2.13 μ. μέσα στη στολή ενός χειρούργου; Αν και μόνο η σκέψη σας προκαλεί εντύπωση, πως θα αντιδρούσατε αν σας αποκαλύπταμε πως αυτός ο «γίγαντας» ακούει στο όνομα Πάου Γκασόλ; Και όμως! Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του ESPN, ο μεγάλος απόντας του προσεχούς Μουντομπάσκετ παρουσιάζει τον κόσμο της ιατρικής ως την καριέρα που θα ακολουθούσε αν δεν γινόταν μπασκετμπολίστας.

Ο 30χρονος Ισπανός αποκάλυψε πως μέχρι και την ηλικία των 18, αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στο επάγγελμα του ιατρού και σε αυτό του καλαθοσφαιριστή. Την πρώτη του χρονιά στο πανεπιστήμιο μάλιστα, παρακολουθούσε μαθήματα ιατρικής τα πρωινά, ενώ αργά τα απογεύματα βρισκόταν στο παρκέ με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα». Η προσπάθεια να συνδυάσει το μπάσκετ με το πάθος του για την ιατρική ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, όπως παραδέχεται. Έτσι στην ηλικία των 19, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις ιατρικές ποδιές και τα νυστέρια, και να επικεντρωθεί στην «πορτοκαλί θεά».

Ο Ισπανός άσος δεν παρέλειψε να αναφέρει και τον λόγο που τον έκανε να αγαπήσει την επιστήμη της ιατρικής, όταν ήταν μόλις στην ηλικία των έντεκα. Ήταν Νοέμβρης του 1991, όταν ο Γκασόλ έμαθε πως ένα από τα ινδάλματά του, ο Μάτζικ Τζόνσον έκανε γνωστό πως είχε προσβληθεί από τον ιό του AIDS. «Σκέφτηκα πως θα πεθάνει! Την εποχή εκείνη, ο ιός του AIDS ισοδυναμούσε με θάνατο. Ήθελα να βρω τη θεραπεία, να μπορέσω να βρω το αντίδοτο για θανατηφόρες ασθένειες. Έτσι, αποφάσισα στην ηλικία των 11, πως θέλω να γίνω επιστήμονας, να γίνω ένας καλός γιατρός και να βοηθάω τους ανθρώπους», η εξήγηση Γκασόλ.

Η ιστορία απέδειξε πως ο Πάου έπραξε σωστά προτιμώντας τα σορτσάκια από τις ιατρικές ποδιές. Ή μήπως η ανθρωπότητα έχασε έναν επιστήμονα που θα την έβγαζε από πολλά αδιέξοδα; Ίσως, αν κρίνουμε από την ικανότητα και την ενέργεια που βγάζει ο μεγάλος Ισπανός εντός παρκέ.

Ακόμα και έτσι όμως, όσοι θα ήθελαν να δουν τον Γκασόλ με τη στολή του χειρούργου, το www.sport-fm.gr, τους παρέχει αυτήν την ευκαιρία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:





Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube