Στην προετοιμασία της Αυστραλίας για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας ενσωματώθηκε ο ‘Άλεξ Μάριτς συναντώντας τον Ματ Νίλσεν. Ο 26χρονος σέντερ, που προ ημερών υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θα τεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος με τον νεοαποκτηθέντα πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, είχε εκφράσει την επιθυμία να ενισχύσει την εθνική Σερβίας, από όπου κατάγεται. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό από τη στιγμή που είχε αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες των «καγκουρό». Μέχρι πρότινος ήταν αμφίβολο αν θα λάμβανε μέρος στο ραντεβού της Τουρκίας, αλλά τελικά-αφότου ξεκουράστηκε-πήρε τη μεγάλη απόφαση.

«Η περασμένη σεζόν ήταν πολύ επίπονη και μεγάλη σε διάρκεια, καθώς ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου. Ήθελα να ξεκουραστώ και να βγάλω λίγο το μπάσκετ από το μυαλό μου. Ήμουν σε επαφή με τον προπονητή Μπρετ Μπράουν και μου είπε να ξεκουραστώ για όσο χρόνο θέλω, αλλά να μην ξεχάσω την ομάδα της Αυστραλίας. Το έκανα και έχω την επιθυμία να αγωνιστώ στο Μουντομπάσκετ. Επιστρέφω ξεκούραστος και ανυπομονώ να αγωνιστώ», δήλωσε ο Μάριτς, που θα κληθεί να καλύψει το μεγάλο κενό του τραυματία Άντριου Μπόγκουτ. «Πιστεύω πως μπορώ να δώσω ψυχική και σωματική δύναμη στην ομάδα μου».

Ο Μπρετ Μπράουν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη «μεταγραφή» του Μάριτς. «Ο Άλεξ έβαλε πρώτα τη χώρα του και αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας. Η ποιότητα, τα σωματικά του προσόντα και το γεγονός ότι βάζει πάνω από τον εαυτό του την ομάδα θα ταιριάζουν αμέσως στην ομάδα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τον υποδεχόμαστε», τόνισε.

Πλέον η Αυστραλία συνεχίζει την προετοιμασία της με 16 παίκτες. Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Άντερσεν, Ματ Νίλσεν, Άρον Μπέινς, Άλεξ Μάριτς, Ντέιβιντ Μπάρλοου, Άνταμ Γκίμπσον, Τζο Ίνγκλις, Στίβεν Μάρκοβιτς, Ντέμιαν Μάρτιν, Πάτρικ Μιλς, Μπραντ Νιούλεϊ, Έι Τζέι Οτζίλβι, Μαρκ Γουόρθινγκτον, καθώς και τους νεαρούς Χιου Γκρίνγουντ, Μάθιου Ντελαβεντόβα και Άλεξ Λόουτον.

Η Αυστραλία συμμετέχει στον πρώτο όμιλο του Μουντομπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή, τη Σερβία, τη Γερμανία, την Ανγκόλα κα την Ιορδανία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube