Ανακοινώθηκε όπως αναμενόταν η πρόσληψη του Μάικ Σιζέφσκι στον πάγκο της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ. Ο «κόουτς-Κ» γίνεται έτσι ο πρώτος προπονητής κολλεγιακής ομάδας που αναλαμβάνει να προπονήσει εθνική ομάδα αποτελούμενη από επαγγελματίες στη χώρα του.

Ο 58χρονος προπονητής θεωρείται ως ο ιδανικότερος για να οδηγήσει την ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Είναι λάτρης της πειθαρχίας, κάτι που θα φανεί χρήσιμο, όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους εγωισμούς των σούπερσταρ του ΝΒΑ. Βρίσκεται στον πάγκο του Ντιουκ από το 1981 και έχει κατακτήσει τρεις φορές το κολλεγιακό πρωτάθλημα. Επίσης ήταν βοηθός του Τσακ Ντέιλι, προπονητή της ανεπανάληπτης Ντριμ Τιμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Η παρουσία του Τζέρι Κολάντζελο, ως γενικού διευθυντή της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, αποδείχθηκε καταλυτική όπως παραδέχτηκε ο Σιζέφσκι: «Αγαπάω πολύ το παιχνίδι σε κάθε επίπεδο. Όταν έμαθα ότι ο Τζέρι ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό. Μου είπε ότι αγαπάει το παιχνίδι και επειδή του φέρθηκε καλά, του χρωστάει κάτι. Κι εγώ πραγματικά το πιστεύω αυτό. Ποτέ δεν μπορείς να ανταποδώσεις αρκετά. Αν δεν προσφέρεις στο παιχνίδι, κάνεις λάθος».

Πλέον, μένει να φανεί αν ο πολύπειρος προπονητής μπορέι να βρει σημείο επαφής με τους παίκτες του ΝΒΑ και να οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, η οποία στις τελευταίες διοργανώσεις ήταν απογοητευτική.

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube