Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Γιόνας Καζλάουσκας οι κλήσεις στην Εθνική ομάδα για το Μουντομπάσκετ. Μέχρι στιγμής ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει ενημερωθεί για την πρόθεση κανενός παίκτη να απέχει από τη μεγάλη διοργάνωση της Τουρκίας (28 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου), σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, όταν οι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής είχαν θέσει εαυτούς εκτός Εθνικής. Ερωτηματικό παραμένει η περίπτωση Βασιλόπουλου, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να χειρουργηθεί στη μέση, κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει και από αυτό το ραντεβού.

Από εκεί κι έπειτα, νέα πρόσωπα αναμένεται να είναι οι Ίαν Βουγιούκας και Δημήτρης Μαυροειδής μετά την εξαιρετική σεζόν που έκαναν σε Πανελλήνιο και Μαρούσι αντίστοιχα, ενώ οι Κώστας Βασιλειάδης και Μιχάλης Πελεκάνος αναμένεται να επιστρέψουν στη γαλανόλευκη, μετά τη σπουδαία χρονιά που έκαναν στην Ομπραντόιρο και το Μαρούσι αντίστοιχα.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος έχει παρακολουθήσει πάρα πολλούς αγώνες της Α1 με τον συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλο έχει καταλήξει στους παίκτες που θα καλέσει στην προετοιμασία, που θα αρχίσει στα τέλη του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου. Η πρόβα τζενεράλε για την Εθνική θα είναι το μεγάλο φιλικό με την ομάδα-όνειρο των ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται μέσω της ιστοσελίδας της ΕΟΚ (basket.gr) και περίπου 4.000 φίλαθλοι έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο.

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική ομάδα έχει κληρωθεί στον τρίτο όμιλο του Μουντομπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει (με έδρα την Άγκυρα) τη διοργανώτρια Τουρκία και τις Ρωσία, Κίνα, Πόρτο Ρίκο και Ακτή Ελεφαντοστού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube