Αιχμές για τη μη εκλογή του στην προεδρία της FIBA World άφησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με γραπτή του δήλωση. «Η διεθνής αθλητική κοινότητα δεν μπορούσε να ανεχτεί άλλο την παρουσία μου, μια παρουσία αιρετική και γι’ αυτό ενοχλητική», αναφέρει ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ που στις εκλογές του Σαββάτου έχασε από τον Γάλλο Ιβάν Μαϊνινί. «Η σύνθεση του νέου γραφείου της FIBA Ευρώπης με ηχηρούς αποκλεισμούς και απουσίες προκαλεί ανησυχίες και δεν εγγυάται την απρόσκοπτη πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ», προσθέτει.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου:

«Ύστερα από εννέα χρόνια παρουσίας στην προεδρία της FIBA Ευρώπης, η διεθνής αθλητική κοινότητα δεν μπορούσε να ανεχτεί άλλο την παρουσία μου, μια παρουσία αιρετική και γι’ αυτό ενοχλητική.

Η αποτυχία περιλαμβάνει και την ταπείνωση, αλλά και την τιμή. Την τιμή ότι προτίμησα την πτώση από τον συμβιβασμό. Προτίμησα να κρατήσω και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες που μια ζωή υπηρέτησα.

Και μια παρατήρηση: Η σύνθεση του νέου γραφείου της FIBA Ευρώπης με ηχηρούς αποκλεισμούς και απουσίες προκαλεί ανησυχίες και δεν εγγυάται την απρόσκοπτη πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube