Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο NBA, ο 23χρονος πλέι μέικερ τον Νιου Γιορκ Νικς, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, «ρίχνοντας το μπαλάκι» παράλληλα στον Σέρχιο Σκαριόλο, για την κλήση του στην εθνική Ισπανίας ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, που ξεκινάει στα τέλη Αυγούστου.

Ο νεαρός παίκτης μάλιστα, θεωρεί τη μετάβασή του στην… ευρωπαϊκή πραγματικότητα ως ένα βήμα προόδου και όχι σαν πισωγύρισμα στην καριέρα του όπως μπορεί να θεωρείται από ορισμένους: «Στην Ευρώπη, έχω την ευχέρεια να αποφασίσω σε ποιον σύλλογο θα αγωνιστώ και θέλω να το κάνω το συντομότερο δυνατό», τα πρώτα λόγια του Ροντρίγκεθ, ο οποίος συνεχίζοντας ανέφερε: «Η επιστροφή στην Ευρώπη δεν σημαίνει κάποιο πισωγύρισμα στην καριέρα μου. Θέλω να βελτιώσω το παιχνίδι μου και τις δεξιότητές μου, ενώ θεωρώ πως είμαι πολύ καλύτερος από ότι ενδεχομένως ήμουν, τέσσερα χρόνια πριν. Η σεζόν 2009-2010 ήταν μία πραγματικά υπέροχη χρονιά, ενώ το να αγωνιστώ σε μία ομάδα σαν τη Νέα Υόρκη αποτέλεσε ένα όνειρο που εκπληρώθηκε».

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει κομμάτι από τα όσα είπε ο Ροντρίγκεθ. Ο ίδιος έδειξε ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο προσεχές Μουντομπάσκετ με τους «φούριας ρόχας», γνωρίζοντας ωστόσο πως τον τελευταίο λόγο θα έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σέρχιο Σκαριόλο: «Η εθνική αποτελεί οπωσδήποτε τη βασική μου προτεραιότητα επί του παρόντος. Ο προπονητής ωστόσο είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα είμαι στο Μουντομπάσκετ ή όχι», τα λόγια του νεαρού πλέι μέικερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube