Έτοιμος να ολοκληρώσει τον κύκλο του ως προπονητής της εθνικής Τουρκίας, δήλωσε ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Βοσνίας. Ο 63χρονος τεχνικός, ο οποίος υποβλήθηκε πρόσφατα σε εγχείριση -καθώς έχει προσβληθεί από καρκίνο-, εξέφρασε την τεράστια επιθυμία του να κοουτσάρει τη διοργανώτρια χώρα, στο προσεχές Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, το οποίο όπως επεσήμανε θα είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος.

Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» προπονητής έδειξε να αναρρώνει από την εγχείριση και την μακρά παραμονή του στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, ενώ οι δηλώσεις του μαρτυρούν τα τεράστια αποθέματα ψυχής που διαθέτει, στην προσπάθειά του να οδηγήσει την εθνική Τουρκίας στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, στα τέλη Αυγούστου: «Στόχος μου είναι να κλείσω τον κύκλο μου ως προπονητής της Τουρκίας. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο πόστο μου. Αισθάνομαι υπέροχα. Η δύναμή μου επανέρχεται, περπατάω μία ώρα κάθε μέρα. Οι γιατροί είναι χαρούμενοι, καθώς η εγχείριση πήγε καλά. Ασφαλώς και ο κάθε άνθρωπος οφείλει να είναι αισιόδοξος... και είμαι»! τα όσα ανέφερε ο Τάνιεβιτς, ο οποίος αν τελικά δώσει το «παρών» στο προσεχές Μουντομπάσκετ, θα βρει απέναντί του στον τρίτο όμιλο, τις Ελλάδα, Ρωσία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού και Πουέρτο Ρίκο.

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς διατελεί χρέη τεχνικού και στην Φενέρμπαχτσε, για την οποία δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις προθέσεις του.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube