Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Άρη ο Γιόσου Σαριέγκι. Οι «πράσινοι» ζήτησαν από την ΕΠΟ να αποφασίσει για το αν ο 31χρονος αμυντικός έχει δικαίωμα ή όχι να πάρει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μετά την κόκκινη που αντίκρισε στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι «πράσινοι» ζήτησαν να μάθουν πότε μπορεί να εκτίσει ο παίκτης την ποινή (σ.σ δύο αγωνιστικές) των εφτά κίτρινων καρτών από το πρωτάθλημα .Ο Βάσκος είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στους αγώνες με Ηρακλή και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών Ελλάδος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον «Γηραιό» εκτίοντας την ποινή της κόκκινης κάρτας από τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι ποινές από κίτρινες μετρούν ανά διοργάνωση ενώ στην περίπτωση που κάποιος παίκτης αντικρίσει κόκκινη κάρτα, η ποινή μετρά στον αμέσως επόμενο αγώνα. Η πρώτη από τις δύο αγωνιστικές με τις οποίες έχει τιμωρηθεί από τις εφτά κίτρινες ο Βάσκος, θα μετρήσει από τον αγώνα με τον ΠΑΣ και με αυτό το σκεπτικό οι άνθρωποι των «πρασίνων» θέλουν και η άλλη αγωνιστική να ισχύσει σε αγώνα πρωταθλήματος και ο παίκτης να αγωνιστεί κανονικά στον τελικό και να εκτίσει την δεύτερη αγωνιστική της ποινής του τη νέα σεζόν.

Σαφής κανονισμός για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει και συνεπώς θα πρέπει να συνέλθει και να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ για το αν ο 31χρονος αμυντικός θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ή όχι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.


Νίνης: «Κάθε γκολ είναι ξεχωρίστο»

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και δύο παίκτες των «πρασίνων» θα το θυμούνται και για άλλους λόγους το συγκεκριμένο ματς. Ο Λουκάς Βύντρα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής μετά την εμφάνιση κόντρα στον «Γηραιό» ενώ ο Σωτήρης Νίνης πήρε το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 29 αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο παίκτες παρέλαβαν τα βραβεία τους το μεσημέρι της Πέμπτης με τον 20χρονο διεθνή μέσο να δηλώνει για το γκολ που πέτυχε πως «μου ήρθε η μπάλα έξω από την περιοχή, είδα τον τερματοφύλακα εκτός εστίας και δεν το σκέφτηκα πολύ, στόπαρα και σούταρα ψηλοκρεμαστά. Πήγε πολύ καλά, δεν το περίμενα ούτε εγώ να πάει έτσι. Μπήκε όμως και ευτυχώς κλείδωσε τη νίκη μας». Όσο για το ποιο γκολ από αυτά που πέτυχε την πρώτη του σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ, αυτό με την Ρόμα και αυτό με τον Ηρακλή Νίνης απάντησε πως : «κάθε γκολ είναι ξεχωριστό, το θυμάσαι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, μια νίκη ή επιτυχία της ομάδας και αυτό που πέτυχα με τον Ηρακλή είναι το τελευταίο που θυμάμαι γιατί μας χάρισε το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να σκοράρει. Του δίνει ψυχολογία και έχει εξέχουσα σημασία για την ομάδα γιατί τη βοηθάει να πετύχει τους στόχους της». Ο Νίνης ρωτήθηκε και για το σε ποια θέση προτιμά να παίζει και απάντησε πως «δεν έχει σχέση σε ποια θέση παίζεις. Αν είσαι καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά, μπορείς να αποδόσεις και να παίζεις το ίδιο καλά».

Βύντρα: «Θέλουμε και το Κύπελλο»

Από τη μεριά του, ο Λουκάς Βύντρα, μίλησε για την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής και εξήγησε πως «Από την αρχή της σεζόν ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Το κατακτήσαμε μία αγωνιστική πριν το φινάλε και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Ομως η σεζόν δεν τελείωσε εδώ, έχουμε μπροστά μας έναν τελικό που πρέπει να πάρουμε για να κλείσει θετικά η χρονιά. Είχαμε καλή ψυχολογία, καρδιά, θέληση και κυρίως ήμασταν η καλύτερη ομάδα και το πήραμε δίκαια. Όταν πάει καλά η ομάδα, πάω και `γω καλά. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο, ο ένας παίκτης βοηθάει τον άλλον και όλοι δουλεύουμε για το καλό της ομάδας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ