Ιδιαιτέρως ισχυρό θεωρεί τον φετινό Ολυμπιακό ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός κόουτς μίλησε στην ιστοσελίδα alfa.lt για την πορεία των «ερυθρολεύκων», τον Παναθηναϊκό αλλά και τους συμπατριώτης του Κλέιζα και Γιασικεβίτσιους.

Ο 56χρονος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε για τον Λίνας Κλέιζα τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη του Ολυμπιακού. «Για τον Λίνας δεν υπάρχουν πολλά να πω. Παίζει πολύ καλά, είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού». Όσο για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Καζλάουσκας εξήγησε πως «στο τελευταίο παιχνίδι που παρακολούθησα τον Γιασικεβίτσιους, φάνηκε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Όπως άκουσα, πιθανότατα προετοιμάζεται για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος".

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε και για την κακή φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού. «Γι' αυτό θα πρέπει να μιλήσουν αυτοί που δουλεύουν για την ομάδα. Πριν την έναρξη της σεζόν, ο Παναθηναϊκός αναμενόταν να φτάσει ψηλά. Ίσως αυτές οι ομάδες δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από τους τραυματισμούς. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα μέσα στην ομάδα».

Όπως όλα δείχνουν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν και πάλι τη δική τους μάχη για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο 56χρονος τεχνικός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου. «Είναι πιθανό διότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός. Και όχι μόνο δείχνει πως θα κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρωλίγκα».

Πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως, υπάρχει και το Φάιναλ Φορ με τον Λιθουανό τεχνικό να τονίζει πως «Και οι τέσσερις ομάδες είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Όλοι λένε ότι στον τελικό θα βρεθούν η Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν εξαιρετικά σε όλη τη σεζόν κι έδειξαν σταθερότητα. Ωστόσο η Παρτίζαν μπορεί να κάνει την έκπληξη».

Το Μουντομπάσκετ αργεί ακόμη, αλλά ο Γιόνας Καζλάουσκας είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει στο ερώτημα πως θα παρουσιαστεί η «γαλανόλευκη» στο μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου στην Τουρκία. «Πέρυσι κάλεσα κάποιους νέους παίκτες στην ομάδα. Είναι κρίμα που δεν αγωνίζονται τώρα. Μπορεί να είναι σε καλές ομάδες, αλλά την περισσότερη ώρα κάθονται στον πάγκο. Δεν θα πω συγκεκριμένα ονόματα. Δεν έχω ανακοινώσει επίσημα ακόμα τους υποψήφιους παίκτες για την Εθνική ομάδα. Άλλωστε οι πληροφορίες βγαίνουν αμέσως από τα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό θεωρούν οι παίκτες το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε για το Μουντομπάσκετ στην Τουρκία. Θα έχουμε πέντε εβδομάδες μπροστά μας».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube