«Βόμβα» έσκασε στην Ισπανία με τον Πάου Γκασόλ να ανακοινώνει πως δύσκολα θα ενισχύσει την εθνική του ομάδα στο Μουντομπάσκετ του 2010! Μία ημέρα μετά τη συμφωνία του Ισπανού σέντερ με τους Λος Άντζελες Λέικερς για την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2014, τόνισε ότι η απουσία του «δε θα είναι και τόσο καθοριστική», σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κάνει όλα όσα έκανε μέχρι τώρα.

«Με εμένα ή χωρίς, η εθνική ομάδα μπορεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό στη διοργάνωση. Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και πάντα αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε αρχικά ο Γκασόλ. «Έχουμε παίξει σε τέσσερις συνεχόμενους τελικούς κι έχουμε κερδίσει τους δυο. Δεν πιστεύω ότι η απουσία μου θα είναι τόσο καθοριστική», συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Η εθνική ομάδα για μένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, αλλά αν θέλω να διατηρήσω το κορμί μου σε κατάλληλο επίπεδο για να παίζω, δεν μπορώ να κάνω όλα όσα έκανα μέχρι τώρα».

Το μόνο σίγουρο (καθώς η απόφαση του Πάου Γκασόλ δεν είναι οριστική) είναι ότι η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας έχει, όντως, τεράστιο ταλέντο, αλλά μία (πολύ) πιθανή απουσία του σέντερ των «λιμνανθρώπων» δεν αντικαθίσταται τόσο εύκολα…

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube