Η Τουρκία θα έχει δύσκολο έργο στον τρίτο όμιλο του Μουντομπάσκετ του 2010 τον ερχόμενο Αύγουστο κόντρα σε Ελλάδα και Λιθουανία, όμως οι γείτονές μας είναι αποφασισμένοι να πάρουν την πρώτη θέση στο γκρουπ, όπως, τουλάχιστον, διευκρίνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Τουρκάι Ντεμιρέλ, μετά το άκουσμα της κλήρωσης. Ο κ. Ντεμιρέλ αναφέρθηκε, επίσης, στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση για τη χώρα του και το γεγονός πως Ιράν και ΗΠΑ κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο.

«Στον όμιλό μας υπάρχουν η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα, που είναι παγκόσμια δευτεραθλήτρια και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης για το 2007, Ρωσία. Επίσης, βρίσκεται το Πουέρτο Ρίκο, που διαθέτει πολύ ικανούς παίκτες», ήταν οι πρώτες επισημάνσεις του Ντεμιρέλ, που συμπλήρωσε πως: «Εάν βγούμε πρώτοι στον όμιλο, θα διευκολύνουμε τα πράγματα για τον επόμενο γύρο. Στο Μουντομπάσκετ του 2006, ήμασταν πάλι μαζί με την Ελλάδα στον ίδιο όμιλο. Εκείνοι βγήκαν πρώτοι και αντιμετώπισαν σχετικά εύκολους αντιπάλους, όπως η Κίνα και η Γερμανία. Εμείς, όμως, βγήκαμε δεύτεροι και αντιμετωπίσαμε χώρες, όπως η Σλοβενία και η Αργεντινή, με αποτέλεσμα να μην πάμε στην τελική τετράδα».

Ο «ισχυρός» άνδρας της τουρκικής ομοσπονδίας εξέφρασε την πίστη του ότι η Τουρκία θα φύγει με μετάλλιο από το Μουντομπάσκετ.

Τέλος, για το ότι κληρώθηκαν στο ίδιο γκρουπ Ιράν και ΗΠΑ, τόνισε πως: «Η κατάσταση αυτή θα λειτουργήσει υπέρ του μπάσκετ και της χώρας μας. Μπορεί να φαίνεται ως σύμπτωση, αλλά θα μας επηρεάσει θετικά το γεγονός της ανάπτυξης των σχέσεων, μέσω αθλητισμού, πράγμα που θα έχει λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube