Απόλυτη σοβαρότητα απαιτείται προκειμένου η Εθνική ομάδα μπάσκετ να πετύχει τους στόχους της, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή την κλήρωση της "επίσημης αγαπημένης" στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Η διοργανώτρια ομάδα μαζί με Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα και Ακτή Ελεφαντοστού είναι στον όμιλο μας, αλλά η ουσία είναι στις διασταυρώσεις των παιχνιδιών, σύμφωνα με τον Έλληνα αθλητή.

"Είναι ένας δύσκολος όμιλος με σκληρούς αντιπάλους, αλλά δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Με την Τουρκία πρέπει να προσέξουμε λίγο περισσότερο, αλλά από την άλλη είναι καλύτερα να πετύχεις τη διοργανώτρια στην αρχή, παρά στη συνέχεια" ήταν το σχόλιο του Παναγιώτη Βασιλόπουλο στο άκουσμα της κλήρωσης για την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Ωστόσο, τα ματς στα οποία διασταυρώνονται οι ομάδες στη συνέχεια είναι τα πιο σημαντικά, αλλά όπως τόνισε ο Έλληνας φόργουορντ: "Αν θες να φτάσεις ψηλά, πρέπει να κερδίσεις όλες τις ομάδες. Πλέον δεν έχουμε τη δυνατότητα επιλογής αντιπάλου αφού έχει αλλάξει το σύστημα. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στα χιαστί παιχνίδια γιατί είναι νοκ-άουτ. Έτσι, ακόμα και με μία θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα μπορείς να την πατήσεις. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να πιστέψει ότι μπορεί να μας κερδίσει".

Αν και το 2006 η Ελλάδα έκανε το "ακατόρθωτο" και απέκλεισε την Αμερική στον ημιτελικό (σ.σ. κατέκτησε τη δεύτερη θέση τελικά) ο Βασιλόπουλος τόνισε ότι: "Σίγουρα στην Ιαπωνία τα καταφέραμε πολύ καλά και κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω από τώρα για συγκεκριμένους στόχους μια και οι ομάδες θα παρουσιαστούν ακόμα πιο ενισχυμένες στο Παγκόσμιο. Ωστόσο, αν φτάσουμε στην πρώτη τετράδα-πεντάδα πιστεύω θα είμαστε ευχαριστημένοι".

"Εύχομαι να είμαι καλά στην υγεία μου και να συμμετάσχω σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση γιατί μου έλειψε πολύ που δεν ήμουν με τα υπόλοιπα παιδιά στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας. Ήδη αισθάνομαι πολύ καλά με το πρόβλημα που είχα στη μέση μου, ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να είμαι 100% από πλευράς ετοιμότητας και να μπορέσω να βοηθήσω" απάντησε όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι διαθέσιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube