Την άποψη ότι «στόχος της Εθνικής μπάσκετ δεν αλλάζει» στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας εξέφρασε ο Γιάννης Καλαμπόκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ η ομάδα έδειξε ότι κατάφερε να διατηρηθεί σε υψηλές θέσεις και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής γκαρντ του Πανιωνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Καλαμπόκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Στόχος μας είναι να είμαστε δυνατοί τη δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν ομάδες που είναι άγνωστες για εμάς. Και κάποιες άλλες, όπως η Τουρκία και η Κίνα που τις έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Δεν έχουμε επαρκή εικόνα για το Πουέρτο Ρίκο, ενώ δεν γνωρίζουμε την Ακτή Ελεφαντοστού. Το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να είμαστε έτοιμοι για τη διοργάνωση», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο η Τουρκία. Για να διακριθείς πρέπει να αντιμετωπίσεις και δυνατούς αντιπάλους, οι οποίους είναι γνωστές δυνάμεις στο χώρο του μπάσκετ. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις τελευταίες πορείες που έχει πραγματοποιήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Σαφέστατα υπάρχει μεγάλη ευθύνη για τη θέση που είχε καταλάβει η Εθνική και τη γενικότερη εικόνα της στις μεγάλες διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος. Έχει καταφέρει να ανήκει στην ελίτ των ομάδων του κόσμου και λογικά τα νέο παιδιά έχουν σχετικό άγχος. Στον αθλητισμό, όμως, όπως στρώσεις, κοιμάσαι. Στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ η ομάδα έδειξε ότι κατάφερε να διατηρηθεί σε υψηλές θέσεις και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο στόχος δεν αλλάζει, θα αντιμετωπίσουμε κάθε αγώνα διαφορετικά και θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια».

Καταλήγοντας, ο Καλαμπόκης μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους: «Ήταν ένα όνειρο η συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ. Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. Μία συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί ένα όνειρο. Κάθε παίκτης είναι χαρούμενος, όταν γίνονται πραγματικότητα τα όνειρά του»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ