Την πεποίθηση πως οι αναμετρήσεις με τις καλές ομάδες του ομίλου θα βοηθήσουν την Εθνική να παρουσιαστεί περισσότερο έτοιμη στους χιαστί αγώνες, εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Το «δεξί χέρι» του Γιόνας Καζλάουσκας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως η Εθνική θα αντιμετωπίσει την διοργανώτρια, Τουρκία στον όμιλο και θα την αποφύγει στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6

Για την κλήρωση:

«Το καλό είναι πως αποφύγαμε σε πρώτη φάση τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Αργεντινή. Βέβαια έφερε η κλήρωση τη διοργανώτρια χώρα. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να παίζεις κόντρα στη διοργανώτρια χώρα σε σχέση με άλλες ομάδες.
Το καλό από αυτό όμως, είναι πως αποφεύγουμε την Τουρκία στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να παίξουμε μαζί της τώρα και να την αποφύγουμε σε αυτά τα ματς, επειδή το σύστημα διεξαγωγής πλέον είναι διαφορετικό και έχει δύο νοκ-άουτ αγώνες για να μπεις στην τετράδα. Ασφαλώς για να μπορέσουμε να περάσουμε θα πρέπει πρώτα να είμαστε εμείς έτοιμοι».

Για τον όμιλο:

«Ο όμιλος έχει ομάδες παραδοσιακές δυνάμεις, με παίκτες από το ΝΒΑ. Έχει την Ρωσία με την οποία έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς. Θέλει προσοχή. Οι αγώνες με αυτές της ομάδες θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι ενόψει των αγώνων χιαστί. Όσο πιο ψηλά τερματίσεις στον όμιλο μας, θα είναι υπολογίσιμες οι ομάδες που θα παίξεις μετά αλλά όχι τόσο δυνατές. Όσο πιο ψηλά τερματίσουμε στον όμιλο, τόσο το καλύτερο».

Για την... άγνωστη Ακτή Ελεφαντοστού:

«Θα τη γνωρίσουμε όταν θα έρθει η ώρα. Θα παρακολουθήσουμε τους αγώνες της στα προκριματικά. Θα δούμε τα τουρνουά που συμμετείχε. Είναι καλό που το πρόγραμμα αρχίζει με την Κίνα και μετά αντιμετωπίζουμε τη διοργανώτρια χώρα».

Για τις προσδοκίες της Εθνικής:

«Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε όλους τους παίκτες μας υγιείς να κάνουν καλά πρωταθλήματα και το καλοκαίρι η Εθνική να είναι στελεχωμένη με το καλύτερο υλικό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να είμαστε καλοί στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Θα πάμε βήμα-βήμα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ