Σίγουροι θα πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες φίλαθλοι του μπάσκετ πως τα επόμενα χρόνια θα φιλοξενηθεί κάποια μεγάλη διοργάνωση (Ευρωμπάσκετ ή Μουντομπάσκετ) στη χώρα μας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Για λόγους τακτικής δεν μπορώ να το ανακοινώσω ακόμα. Θα είναι πολύ σύντομα όμως», η απάντηση του Έλληνα παράγοντα στο ερώτημα για το πότε η Ελλάδα θα φιλοξενήσει και πάλι μία μεγάλη διοργάνωση. «Βατός ο όμιλος» το σχόλιο του για την κλήρωση της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Είναι μία κλήρωση βατή. Δεν έχει σημασία η κλήρωση, αλλά το πώς θα παραταχθεί η ομάδα και σε τι κατάσταση θα είναι τον επόμενο Σεπτέμβριο. Δεν πρέπει να ανησυχούμε για την Τουρκία, επειδή δεν είναι ανίκητη. Είναι μία ομάδα στα μέτρα μας και μπορούμε να τη νικήσουμε. Οι παίκτες μας θα αντιμετωπίσουμε μία καυτή ατμόσφαιρα στην Άγκυρα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ μίλης για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Πιστεύω ότι θα είμαστε στην τετράδα και θα παλέψουμε για μία θέση, αντάξια της ιστορίας μας. Πιστεύω ότι θα πάμε πλήρεις».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε: «Το Μουντομπάσκετ είναι πιο εύκολο στις προκριματικές φάσεις σε σχέση με ένα Ευρωμπάσκετ. Στο Ευρωπαϊκό έντεκα ομάδες διεκδικούν το τρόπαιο, εδώ δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο».

Ερωτηθείς πότε η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το Μουντομπάσκετ ή το Ευρωμπάσκετ, απάντησε: «Για λόγους τακτικής δεν μπορώ να το ανακοινώσω. Θα είναι πολύ σύντομα όμως».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ