Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον Ατρόμητο, μειώνοντας στον έναν πόντο την απόστασή του στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Κατσουράνης (6’, 34’) σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ των «πρασίνων», ενώ το τρίτο πέτυχε ο Σισέ (90+1’), που είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος. Για την ομάδα του Περιστερίου είχε μειώσει σε 2-1 ο Μελισσάς (45+1’). Το παιχνίδι διεκόπη για περίπου τριάντα λεπτά στο 53΄, λόγω εκτεταμένων επεισοδίων εκτός του γηπέδου.

Το παιχνίδι:

Χωρίς να έχουν συμπληρωθεί καλά-καλά έξι λεπτά στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Καραγκούνης υποδέχθηκε την μπάλα στην αριστερή πλευρά, βλέποντας όμως τον Κατσουράνη μόνο του στο ύψος της περιοχής, του γύρισε ψηλοκρεμαστά την μπάλα και εκείνος με ένα εκπληκτικό μονοκόμματο ευθύβολο σουτ, την έστειλε στην αριστερή γωνία του Μιχαηλίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα. Οι παίκτες του Ατρομήτου «πάγωσαν» με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά δεν τα παράτησαν. Ο Νάστος έκανε μια κούρσα απ' τη δεξιά πτέρυγα και σέντραρε παράλληλα σημαδεύοντας τον Περόνε στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, η κεφαλιά όμως του τελευταίου από κοντινή απόσταση -με τον Τζόρβα εκτός θέσης- πέρασε άουτ.

Λίγο αργότερα, οι Αναστασάκος και Μπλένχιο συνεργάστηκαν έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να σουτάρει αναγκάζοντας τον Τζόρβα να πέσει στη δεξιά του γωνία προκειμένου να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Στη συνέχεια ο Νίνης μεταβίβασε κάθετα την μπάλα στον Σισέ, ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και την έστειλε στα δίχτυα, αλλά το τέρμα που πέτυχε δεν μέτρησε, μια και είχε και ξεκινήσει από θέση οφσάιντ την προσπάθειά του.

Ο Χενκ Τεν Κάτε σκεφτόταν να αφήσει τον Κατσουράνη στον πάγκο, προκειμένου να τον ξεκουράσει. Τελικά δεν το έπραξε και σίγουρα δεν μετάνιωσε για αυτή την απόφαση. Σε σύγχυση η άμυνα του Ατρομήτου, δεν απομακρύνθηκε έγκαιρα η μπάλα από την περιοχή και ο Κατσουράνης (34’) με γυριστό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρουκάβινα έβγαλε σε θέση βολής τον Σισέ, ο Γάλλος επιθετικός πλάσαρε όμορφα, ωστόσο η προσπάθειά του «σταμάτησε» στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού της αντίπαλης εστίας. Στην τελευταία φάση (45+1’) του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπρίτο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μελισσάς σηκώθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του τριφυλλιού και με δυνατή κεφαλιά «νίκησε» τον Τζόρβα.



Δεν έλειψαν τα «παρατράγουδα»…

Η αναμέτρηση διεκόπη στο 53’ -λόγω εκτεταμένων επεισοδίων εκτός του γηπέδου- για περίπου τριάντα λεπτά. Όταν το παιχνίδι ξανάρχισε, οι δύο ομάδες χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να βρουν και πάλι τα «πατήματά» τους. Ο Σαρμιέντο ανέτρεψε τον Σισέ (61’) λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, εκείνος όμως ήταν σε προφανή θέση για γκολ, με συνέπεια ο αμυντικός του Ατρομήτου να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κύρκου και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Δέκα λεπτά πριν το φινάλε (81’), ο Μαρίνος αντικατέστησε τον Νίνη, επειδή γύρισε το πόδι του σε μια προσπάθεια και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Οι "πράσινοι" έκαναν τρία τα τέρματά τους (90+1') στις καθυστερήσεις με τον Σισέ, ο οποίος έπειτα από έξυπνη ασίστ του Χριστοδουλόπουλου, βγήκε απέναντι στην αντίπαλη εστία και πλάσαρε ιδανικά, «γράφοντας» το 3-1.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Ρουκάβινα (71' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (81' Μαρίνος), Καντέ, Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Μπαζίνσκι, Αναστασάκος (65' Θ. Καραγκούνης), Μελισσάς (73' Κουτσόπουλος), Περόνε, Μπρίτο, Νάστος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης (88' Καραλής), Καλαντζής.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube