Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι και ο Γιασμίν Ρέπεσα είναι οι δύο υποψήφιοι για τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Ντίνο Μενεγκίν. Πρώτη επιλογή είναι ο προπονητής της Σιένα, ωστόσο υπάρχουν κάποια εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Παρότι ο διοικητικός ηγέτης της Σιένα, Φερντινάντο Μινούτσι, διαβεβαίωσε πως δεν θα σταθεί εμπόδιο σε συνεργασία της ομοσπονδίας με τον Ιταλό τεχνικό, ο τελευταίος-που έχει συμβόλαιο με τη Σιένα ως το 2011-θα πρέπει να είναι… ελεύθερος συλλογικών υποχρεώσεων από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο.

Έτσι αρκετές ελπίδες για να πάρει το χρίσμα έχει και ο Γιασμίν Ρέπεσα. Ο Κροάτης τεχνικός είναι άνεργος μετά την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της πατρίδας του και διαθέτει αρκετή εμπειρία από το ιταλικό μπάσκετ έχοντας εργαστεί στη Φορτιτούντο Μπολόνια και τη Λοτομάτικα Ρόμα.

Η «σκουάντρα ατζούρα», που μετά από οκτώ χρόνια έβαλε τέλος στη συνεργασία της με τον Κάρλο Ρεκαλκάτι, βρίσκεται σε στάδιο ανασυγκρότησης μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube