Με μία ομάδα βασισμένη σε παίκτες από το CBA, την κορεατική λίγκα και την Ευρώπη, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα διεκδικήσει στους Παναμερικανικούς Αγώνες μπάσκετ την πρόκριση για της στο Μουντομπάσκετ 2006 στην Ιαπωνία.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα διεξαχθούν στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας και οι τέσσερις πρώτες ομάδες, μαζί με την Αργεντινή που έχει προκριθεί, θα πάρουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο.

Από τη 15μελή αποστολή των Αμερικανών ξεχωρίζει το όνομα του «δικού» μας Μάικ Μπατίστ του παναθηναϊκού, όπως επίσης και αυτά των Μαρκί Πέρι, του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του Λιν Γκριρ, πρώην γκαρντ της Νήαρ Ηστ. Αναλυτικά: Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός), Τζερόμ Μπίσλεϊ (κορεατική λίγκα), Τσάρλι Μπελ (Λέτσε Ρίο), Έρνεστ Μπράουν (αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ), Τάιους Εντνι (Ρόμα), Κόρσλεϊ Εντουαρντς (κορεατική λίγκα), Νόελ Φέλιξ (κορεατική λίγκα), Λιν Γκριρ (Ντιναμό Μόσχας), Τζίμι Χάντερ (Ριέτι), Κρις Λανγκ (Ουνικάχα Μάλαγα), Άαρον ΜακΓκι (κορεατική λίγκα), Μαρκί Πέρι (ελεύθερος), Μέλβιν Σάντερς (κορεατική λίγκα), Αλεξ Σκέιλς (κολεατική λίγκα) και Ρον Σλέι (κορεατική λίγκα).

Οι 15 παίκτες που κλήθηκαν για τους Παναμερικανικούς Αγώνες θα διεκδικήσουν μία θέση για τη 12αδα που θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία και θα απαρτίζεται από ΝΒΑερ. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τους 15 παίκτες που απάντησαν θετικά και είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσουν τη φανέλα των ΗΠΑ», τόνισε ο τεχνικός της «αστερόεσσας», Μο ΜακΧόουν.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube