Μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου το 2006 και της Ευρώπης το 2009, ο Πάου Γκασόλ θέτει ως επόμενο στόχο με την Εθνική Ισπανίας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

«Προτεραιότητα για μένα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012. Ίσως είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πάρω το χρυσό μετάλλιο, που μου λείπει. Ξέρω πως θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θέλω να είμαι εκεί και να το προσπαθήσω», τόνισε ο 29χρονος σέντερ, που δεν αρκείται στο αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008.

Ο σέντερ των Λέικερς απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του. «Είμαι πολύ κουρασμένος. Οι τελευταίες ημέρες ήταν για μένα φανταστικές, αλλά ταυτόχρονα και εξουθενωτικές. Όμως ζω ένα όνειρο, γιατί μέσα σε λίγους μήνες κατέκτησα το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και το Ευρωμπάσκετ με την πατρίδα μου».

Τέλος, δεν έκρυψε την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. «Ένα από τα όνειρά μου είναι να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα, στην ομάδα που ξεκίνησα, όταν τελειώσει η σταδιοδρομία μου στο ΝΒΑ. Θα ήταν πολύ όμορφο, αλλά θα δούμε τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα».


Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube