Το δρόμο για τη φυλακή πήρε, όπως αναμενόταν, ο Μιχάλης Μισούνοφ, μετά τη σύλληψη του προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, όταν και βρέθηκε… αρματωμένος από τους άνδρες της Αστυνομίας. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη αρνήθηκε τις κατηγορίες -σχετικά με τη εμπλοκή του σε κύκλωμα διακίνησης όπλων και αγοραπωλησίας κλεμμένων αυτοκινήτων- ωστόσο δεν απέφυγε την προφυλάκιση.

Ερωτηθείς για το «οπλοστάσιο» που βρέθηκε στην κατοχή του -στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν, εκτός των άλλων, μια ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών (RPG 8)- ο Μισούνοφ επέμεινε στην προανακριτική του θέση.

Επανέλαβε, λοιπόν, ότι αυτά δεν ήταν δικά του, αλλά του είχαν παραδοθεί για φύλαξη, από άτομο που δραστηριοποιούνταν σε κυκλώματα προστασίας κέντρων διασκέδασης. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο άτομο δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ενώ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία «μπράβου», έξω από παραλιακό κατάστημα της Καλαμαριάς.

Εκτός του Μισούνοφ, εξάλλου, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 50χρονος λογιστής του -στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο πιστόλια, φυσίγγια και 29 σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών, αρχών και εταιριών. Αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 29χρονος ομογενής -που είχε συλληφθεί μαζί τους, διότι κατείχε ένα πιστόλι και φυσίγγια- τα οποία, όπως αναφέρεται, είχε αγοράσει από τον Μισούνοφ.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube