Η εθνική Λιθουανίας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, θα παραταχθεί με τρανταχτές απουσίες, αφού Γιασικεβίτσιους, Σισκάουσκας, Ματσιγιάουσκας και Κακουκένας αποφάσισαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας να απέχει αυτό το καλοκαίρι από τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Τις θέσεις των συγκεκριμένων παικτών τις κάλυψαν άλλοι, το κενό όμως του ηγέτη θα καλυφθεί από τις «παλιοσειρές» της εθνικής. Με την έννοια ότι αγωνίζονται πολλά χρόνια σε αυτή, όπως ο 24χρονος Λίνας Κλέιζα.

Το άτυπο «χρίσμα» του νέου ηγέτη στο «φρέσκο» απόκτημα του Ολυμιακού, έκανε ο Ριμάντας Καουκένας, σημειώνοντας ότι «όλοι μπορούν να γίνουν ηγέτες κατά την διάρκεια του τουρνουά. Τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει ο Κλέιζα, ένας υψηλού επιπέδου παίκτης, που είναι μόνο 24 ετών. Έχει δείξει ότι μπορεί να ελέγχει την ομάδα, παίρνοντας τα κρίσιμα σουτ».

Ο «άσος» της Ρεάλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει η ομάδα για να έχει πιθανότητες να πετύχει, τονίζοντας πως θα χρειαστεί «δυνατή άμυνα, πειθαρχία και γρήγορες επιθέσεις, όπως και να ''πατήσουμε'' σε κάθε αδυναμία του αντιπάλου». Κλείνοντας πάντως δεν φοβήθηκε να βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τη χώρα του, λέγοντας ότι «όλα είναι πιθανά. Θα έχουμε και πολλούς φαν κοντά μας στον αγώνα για την τετράδα και το... χρυσό».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube