Την ήττα από τη Φινλανδία με 77-73 γνώρισε η Γαλλία για τον τελικό προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πολωνίας. Πάντως το στραβοπάτημα αυτό των «τρικολόρ» δεν έχει καμία συνέπεια, μιας και έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο και θα αναμετρηθούν με το Βέλγιο ή τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη σε διπλούς αγώνες για το τελευταίο εισιτήριο του Ευρωμπάσκετ.

Οι Ράνικο και Μότολα με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν για τους νικητές, ενώ οι Ντε Κολό και Ντιό με 18 και 15 ξεχώρισαν από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Τόνι Πάρκερ έμεινε στους 4 πόντους με 2/7 δίποντα και 0/7 τρίποντα.

Βαθμολογία

1. Γαλλία 7 (3-1)
2. Φινλανδία 4 (1-2)
3. Ιταλία 4 (1-2)

Τελευταίος αγώνας: Ιταλία-Φινλανδία (20/8)


Οσον αφορά τον όμιλο της παραμονής, οι Ουγγαρία και Ουκρανία πήραν τις νίκες της ημέρας, που έφεραν τρεις ομάδες στην κορυφή του γκρουπ, ύστερα από ισάριθμες αγωνιστικές. Οι Μαγυάροι επικράτησαν στην έδρα τους των Τσέχων με 70-55 και δύσκολα θα μπλέξουν σε "περιπέτειες", στη συνέχεια. Οι νικητές έφτασαν στο +25 στη ληξη της τρίτης περιόδου και πήραν άνετα το ροζ φύλλο. Κορυφαίος Ούγγρος ήταν ο Χόρβατ με 21, ενώ ο Λόραντ πρόσθεσε 12. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μπέντα με 14 πόντους.

Στο δεύτερο ματς της ημέρας, οι Ουκρανοί επικράτησαν μέσα στην Εσθονία με 75-72 στην παράταση (κ.α. 67-67) και άφησαν τους ηττημένους σε δύσκολη θέση. Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του και, με τις δυο ομάδες να ολοκληρώνουν ισόπαλες τα δυο τελευταία δεκάλεπτα, όμως, στο έξτρα πεντάλεπτο, οι "κιτρινομπλέ" ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν το ροζ φύλλο. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Πατσέροφ με 29 πόντους, έχοντας τη συμπαράσταση του Κολτσένκο με 14. Από τους Εσθονούς, διακρίθηκε ο Κάνγκουρ με 19 πόντους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube