Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έπειτα από μια δεκαετία συνεχόμενων εμφανίσεων στις μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική Γερμανίας, προτίμησε φέτος να ξεκουραστεί και να μην αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Και όπως όλα δείχνουν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου ήταν η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που φόρεσε τη φανέλα των «πάντσερ» ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς. Και αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης των «Μαβς», Μαρκ Κιούμπαν, θα του απαγορεύσει να ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας.

Ο εκκεντρικός Κιούμπαν δεν θέλει το μεγάλο αστέρι της ομάδας του να φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας. Και αυτό γιατί φοβάται μήπως ο μεγάλος Ντιρκ τραυματιστεί. Τα χρόνια έχουν περάσει και ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς έχει πατήσει πλέον τα 31. Οι Μάβερικς θέλουν έναν τίτλο όσο τίποτα άλλο και ο Κιούμπαν γνωρίζει πως μόνο με τον Νοβίτσκι υγιή θα καταφέρουν κάτι καλό.

Για αυτό και θα τον ενημερώσει για την πρόθεση του να μην φορέσει ξανά τη φανέλα των «πάντσερ». Μάλιστα, για το…αίτημα του Κιούμπαν φαίνεται να είναι ενήμεροι και οι άνθρωποι της γερμανικής ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ίγκνο Βάις, εξήγησε πως «εμείς δεν μπορούμε να πιέσουμε τον παίκτη. Αν η ομάδα του θέλει ο Ντιρκ να μην πάρει μέρος, τότε θα σεβαστούμε το αίτημα τους και δεν θα τον πιέσουμε».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube