Η μέρα που θα ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας πλησιάζει και σιγά-σιγά οι προπονητές καταλήγουν στην τελική 12αδα που θα απαρτίζει το ρόστερ τους. Έτσι και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «έκοψε» τρείς παίκτες από την προετοιμασία της Εθνικής Σερβίας και αυτή τη στιγμή προπονεί 14 παίκτες. Στη συνέχεια θα κόψει και άλλους δύο, αλλά προς το παρόν υπολογίζει στους άσους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο Λούκα Μπογκντάνοβιτς αποχώρησε αναγκαστικά λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ ο Ίβκοβιτς επέλεξε να μην συνεχίσουν με την ομάδα της Σερβίας οι Μάρκο Κέσελ, Ιβάν Ραντένοβιτς, αλλά και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Η επιλογή του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού να αφήσει εκτός του πανήψυλο (2.27μ.)Μαριάνοβιτς προκάλεσε εντύπωση, αλλά ο «Ντούντα» την αιτιολόγησε, λέγοντας: «Έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτόν και τον Ραντούλιτσα. Έκοψα αυτόν γιατί ο Ραντούλιτσα έχει καλύτερη κίνηση στα πόδια, ταχύτητα και παίζει καλύτερη άμυνα».

Ωστόσο στην ομάδα των «πλάβι» υπάρχουν ακόμη οι Μίλος Τεόντοσιτς και Ζόραν Έρτσεγκ του Ολυμπιακού, καθώς και το νέο απόκτημα των «πράσινων», ΜΙλένκο Τέπιτς. Η Σερβία θα ταξιδέψει στη Γερμανία και το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης το 1993 σε δύο φιλικούς αγώνες.

Οι 14 παίκτες που συνεχίζουν με την Εθνική Σερβίας είναι οι εξής:

Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς
Ζόραν Έρτσεγκ
Ντούσαν Κέτσμαν
Νέναντ Κρστιτς
Στέφαν Μάρκοβιτς
Μιλαν Μάτσβαν
Νεμάνια Μπιέλιτσα
Ιβάν Πάουνιτς
Κόστα Πέροβιτς
Μπόγιαν Πόποβιτς
Μίροσλαβ Ραντούλιτσα
Μίλος Τεόντοσιτς
Μιλένκο Τέπιτς
Ούρος Τρίπκοβιτς

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube