Την Τρίτη το απόγευμα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασε την πόρτα κεντρικού ξενοδοχείου της Μόσχας, όπου και παρουσιάστηκε επίσημα από τη νέα του ομάδα, την Ντιναμό Μόσχας. Ο πρώην τεχνικός της αιώνιας αντιπάλου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ντιναμό, Εβγκένι Γκομέλσκι, και με το που έφτασαν στο ξενοδοχείο ο Σέρβος τεχνικός παρέθεσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε για μεγαλεπήβολους στόχους για τη νέα του ομάδα.

«Δεν περίμενα ότι μετά από τρία χρόνια παρουσίας μου στην Μόσχα με την ομάδα της ΤΣΣΚΑ, θα επέστρεφα και πάλι στην πόλη, τουλάχιστον τόσο σύντομα όσο προέκυψε» ήταν οι αρχικές δηλώσεις του «Ντούντα», συμπληρώνοντας πως «την περασμένη Κυριακή χτύπησε το τηλέφωνό μου και στην γραμμή ήταν ο κύριος Μακαλέφσκι. Ξαφνιάστηκα από το τηλεφώνημα. Θεώρησα πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση που μου έκανε. Η Ντιναμό είναι μια ομάδα με μεγάλη μπασκετική παράδοση και κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δυνατή. Πριν χρόνια η ομάδα έφτανε μόλις μέχρι την έκτη θέση. Ένα χρόνο πριν είχε φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του πρωταθλήματος και την φετινή σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη. Είναι μια ομάδα η οποία δουλεύει πολύ με τα δικά της παιδιά και πιστεύει πολύ στους Ρώσους παίκτες. Η Ντιναμό τα τελευταία τρία χρόνια ανεβαίνει πάντοτε ένα σκαλί παραπάνω και αναπτύσσεται διαρκώς. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι αμέσως θα είμαστε έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και θα περάσουμε από την επόμενη κιόλας χρονιά την ΤΣΣΚΑ στη βαθμολογία, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι η επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα από τη φετινή, και ειδικά στο μεταξύ μας ντέρμπι, όπως ήταν άλλωστε και τη φετινή χρονιά ενδιαφέροντα τα μεταξύ τους ματς. Ο πρώτος στόχος μας για φέτος είναι μια πετυχημένη πορεία στο ρωσικό πρωτάθλημα και σίγουρα πάντοτε σημαντικός στόχος παραμένει για την ομάδα μας μια καλή πορεία στο ULEB Cup, έτσι ώστε σε ένα χρόνο από τώρα να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου επισήμανε πως «τώρα ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις με όλους τους παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα, ώστε να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας. Το πρώτο λόγο για τους παίκτες θα τους έχει ο προπονητής. Μάλιστα ο ίδιος έχει αποφασίσει ήδη ποιοι παίκτες ταιριάζουν στην ομάδα μας».

Πάντως, κάτοικος Μόσχας θα παραμείνει σίγουρα και τη νέα χρονιά ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής ομάδας, αφού πείστηκε από τον «σοφό» για τα νέα δεδομένα που θα επικρατήσουν στον σύλλογο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube