Με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του 2002-03, όταν η Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς κατέκτησε το «τριπλ κράουν», ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της ομάδας, εκεί όπου θα συναντήσει τον συμπατριώτη του και νέο τεχνικό διευθυντή των «μπλαουγκράνα» Ζόραν Σάβιτς. Κοινός στόχος των δύο Σέρβων είναι η δημιουργία μιας νέας πανίσχυρης ομάδας, έστω και χωρίς τον μέχρι πρότινος ηγέτη της, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Πάντως την Τρίτη ο Σάβιτς παρουσιάστηκε και επίσημα από την ομάδα της Βαρκελώνης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της «Μπάρτσα», Ζοάν Λαπόρτα, όπου ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ επανέλαβε κάτι που είναι πολύ καιρό γνωστό: «Στόχος μας είναι και παραμένει ο Γιασικεβίτσιους».

«Μετά από την περσινή αποτυχημένη χρονιά θα βάλουμε τα πράγματα κάτω και θα ξεκινήσουμε από μία νέα βάση. Δε θέλω να μιλήσω για θέματα του παρελθόντος. Πήραμε τον Σάβιτς επειδή μας προσφέρει όλες τις εγγυήσεις που θέλουμε σαν απόλυτος επαγγελματίας και έμπειρος που είναι σε τέτοια θέματα», είπε αρχικά ο πρόεδρος των Καταλανών Χουάν Λαπόρτα, συμπληρώνοντας πως «την επόμενη χρονιά θα συμμετάσχουμε σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα και σαν ελάχιστο στόχο έχουμε τουλάχιστον έναν τίτλο. Το μπάτζετ της ομάδας της φετινής περιόδου θα είναι σύμφωνο με τις ανάγκες της ομάδας για\ να ενισχυθεί και να πετύχει τους σκοπούς της».

Από την πλευρά του ο Σάβιτς επισήμανε πως «ο λόγος που ήρθα στην ομάδα δεν ήταν τα λεφτά. Πάντοτε πήγαινα σε ομάδες οι οποίες είχαν σχέδιο και όραμα και για τον λόγο αυτό ήρθα και στην Μπαρτσελόνα. Μετά από συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο μου πήρε μόλις πέντε λεπτά για να αποφασίσω να έρθω στη Βαρκελώνη, αφού έχω περάσει και πάλι από την ομάδα σαν παίκτης. Η ομάδα είχε μια κακή χρονιά και τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την φτιάξουμε και πάλι από την αρχή και να την φέρουμε εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται. Η νέα ομάδα θα έχει σαν πρότυπο την Ταού, αυτό θα είναι το στυλ της, με νέους παίκτες οι οποίοι θα έχουν όρεξη για δουλειά και θα έχουν και φιλοδοξίες για να πάνε ψηλά. Λένε πως ο Ιβάνοβιτς είναι σκληρός, αυτό δεν είναι κακό γιατί θα έχω λιγότερα προβλήματα εγώ. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με βάση ντόπιους παίκτες και πολύ σύντομα θα κοιτάξουμε στην ευρωπαϊκή αγορά να βρούμε τα κομμάτια που μας χρειάζονται για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Δε θα μείνουμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά ψάχνουμε και στην Αμερική. Στόχος δεν είναι να υπογράψουμε για να υπογράψουμε κάποιον παίκτη. Με τον Ντούσκο έχουμε μιλήσει για το τι θέλουμε να κάνουμε, ενόψει της ερχόμενης περιόδου. Κυρίως στόχος μας είναι ο Γιασικεβίτσιους, αλλά αυτή την στιγμή έχει στο μυαλό του το ΝΒΑ από όπου έχει καλές προτάσεις. Από την άλλη δεν θα έχουμε τον Μποντιρόγκα του οποίου τελείωσε το συμβόλαιο και τελείωσε και ο κύκλος του στην ομάδα και σίγουρα είναι μια απώλεια για μας, που θα προσπαθήσουμε να την αναπληρώσουμε κατάλληλα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube