«Παίζουμε παντού για τη νίκη, αλλά δεν θα μας χαλάσουν και 4 βαθμοί στα δύο παιχνίδια», τονίζουν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος για το «πακέτο» αγώνων(Σάββατο, Τετάρτη) με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των προκριματικών στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική. Το πρώτο είναι σήμερα(20:00, Mega) στο «Ραμάτ Γκαν» του Τελ Αβίβ.

Οι νίκες με Ισραήλ σήμερα και την Τετάρτη(1/4, 21:15) θα θέσουν το την ομάδα του Ντρορ Καστάν εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης, διότι η διαφορά των δύο ομάδων θα πάει στους 7 πόντους. Διαιτητής θα είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέτι που έχει σφυρίξει και τα Γεωργία- Ελλάδα 1-3 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και το Ρωσία- Ελλάδα 1-0 το περασμένο καλοκαίρι για το EURO 2008. Βοηθοί του θα είναι οι Πάολο Καλγκάνο και Στέφανο Αϊρόλντι. Τέταρτος ο Μάουρο Μπεργκόλντι.

Με τρεις αμυντικούς

Όσον αφορά τα πλάνα του Ότο Ρεχάγκελ, τίποτα δεν είναι σίγουρο για τον Σεϊταρίδη, αλλά σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα παίξει. Απόντες είναι οι τραυματίες Αμανατίδης, Λυμπερόπουλος. Ο Γερμανός τεχνικός θα περιμένει τον παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι το μεσημέρι. Εάν δεν περάσουν οι πόνοι στην πλάτη, τότε τη θέση του θα πάρει ο Σπυρόπουλος παίζοντας στα αριστερά και το κενό δεξιά θα καλύψει ο Τοροσίδης που σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αυτός αριστερά.

Ο Χαλκιάς θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα υπάρξει η τριάδα οι Κυργιάκος, Δέλλας, Παπαδόπουλος. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Μπασινάς με τον Τζιόλη που αντικαθιστά τον Κατσουράνη, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον σημερινό αγώνα. Κορυφή στην επίθεση θα είναι ο Γκέκας, με τον Χαριστέα(δεξιά) και τον Καραγκούνη(αριστερά) να τον πλαισιώνουν, αλλά και να έχουν την υποχρέωση να γυρνάνε αρκετά πίσω.

Τα νέα για τον Καστάν είναι καλά, καθώς το αστέρι της ομάδας, Γιόσι Μπεναγιούν τέθηκε στη διάθεση του. Η πιθανή ενδεκάδα του Ισραήλ είναι: Αουάτ τερματοφύλακας. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μπεν Νταγιάν, Κεϊνάν, Μπεν Χαϊμ, Σαμπάν. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Αλμπερμάν, Κόχεν. Αριστερά ο Μπεναγιούν και δεξιά ο Μπρουκιάν. Στην επίθεση θα βρίσκονται οι Μπάρντα, Μπεν Σαχάρ.

«Καλύτερος ο Καραγκούνης»

Ο Μπεναγιούν δήλωσε εν όψει και του σημερινού παιχνιδιού: «Από μικρό παιδί ζούσα υπό πίεση και έμαθα να λειτουργώ καλύτερα υπό καθεστώς άγχους και στρες. Στην Πιμόνα είχαμε μάθει να ζούμε παρέα με τον θάνατο. Πέρυσι, όταν πήγα να επισκεφτώ τους γονείς μου, στο διπλανό σπίτι ακούστηκαν πυροβολισμοί και μια μεγάλη έκρηξη. Το ποδόσφαιρο για μένα αποτελεί διέξοδο. Είναι καθοριστικά τα ματς με την Ελλάδα και θα είμαστε ικανοποιημένοι με 4 βαθμούς.

Το Ηράκλειο έχω ακούσει ότι είναι ''καυτή'' έδρα, αλλά επίσης ''καυτή'' είναι και η δική μας. Δεν φοβάμαι την Ελλάδα. Η Ελβετία δεν έχασε από κανέναν από τους δύο, ούτε από εμάς ούτε από τους Έλληνες. Ξέρω τους Μπασινά, Γκέκα από την Αγγλία, αλλά ο καλύτερος παίκτης της Ελλάδας είναι ο Καραγκούνης. Μεγάλος προπονητής ο Οτο Ρεχάγκελ, αλλά ο Ντρορ Καστάν είναι ο ηγέτης μας στην προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ. Εχω την αίσθηση ότι διψάμε περισσότερο από τους Ελληνες. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι το εξής: δεν γίνεται πόλεμος. 22 φίλοι παίζουν μπάλα
».

«Έτσι θα τους χτυπήσουμε»

Ο πρώην σκάουτερ της Σάλκε, Χούμπερτ Νόι τον οποίο έφερε το καλοκαίρι ο Ότο Ρεχάγκελ ξέρει καλά το Ισραήλ, καθώς έχει παρακολουθήσει τα τρία τελευταία του παιχνίδια. Αυτό που έχει επισημάνει είναι πως οι αμυντικοί τους δεν είναι και τόσο γρήγοροι, όχι κακοί, αλλά κάπως αργοί. Έχουν δεχθεί κάποια γκολ από διαγώνιες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και φαίνεται πως αυτό είναι το αδύνατο σημείο τους. Βεβαίως, ο Νόι αξιολογώντας το ρόστερ του Ισραήλ έκρινε ως πιο σημαντικό παίκτη τον Μπεναγιούν. Επιπλέον, είπε καλά λόγια και για τον Μπεν Σαχάρ που αγωνίζεται στην επίθεση και για τους δύο παίκτες(Αλμπερμάν, Κόχεν) που αγωνίζονται στον άξονα.

*Πάρων στο γήπεδο θα είναι, όπως και την ερχόμενη Τετάρτη στο Παγκρήτιο, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube