Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Τούντζι Αβοτζόμπι, στη διάρκεια αγώνα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Σερβίας/Μαυροβουνίου. Ο Νιγηριανός σέντερ του Ερυθρού Αστέρα κατήγγειλε ότι έγινε στόχος μομφής ρατσιστικού περιεχομένου από μέρους του διαιτητή Μπράνισλαβ Μρντακ, εξαιτίας της διαφωνίας του για ένα φάουλ.

«Αφού σφύριξε φάουλ εναντίον μου, τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε: "Σκάσε, νέγρε"» δήλωσε ο Αβοτζόμπι, ύστερα από τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα. Η Παρτιζάν συνέτριψε τον Ερυθρό Αστέρα με 104-68 στο τοπικό ντέρμπι της σερβικής πρωτεύουσας και ο Αβοτζόμπι, σημείωσε δύο πόντους. «Αν μου ξαναπεί κάτι τέτοιο, θα τον σκοτώσω, ακόμη και αν μπω φυλακή» συμπλήρωσε φανερά ενοχλημένος ο Αφρικανός παίκτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο διαιτητής δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα, καθώς οι κανονισμοί του σερβικού πρωταθλήματος απαγορεύουν στους διαιτητές να προβαίνουν σε δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις μετά τα παιχνίδια.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube