Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Έτορε Μεσίνα αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στο ιταλικό μπάσκετ, μετά από σχετική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές του ιταλικού πρωταθλήματος και οι αρχηγοί των ομάδων του «σπαγγέτι σιρκουί».

Ο τεχνικός της Μπενετόν οδήγησε φέτος την ομάδα του Τρεβίζο στην κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας και στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

«Τα βραβεία πάντα είναι σημαντικά, αλλά το συγκεκριμένο που δόθηκε από συναδέλφους και αρχηγούς ομάδων πρέπει να το μοιραστείς με ολόκληρη την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός της Κίντερ και της εθνικής Ιταλίας.

Όμως οι δύο φορές κυπελλούχος Ευρώπης φάνηκε ότι μονοπώλησε τα φετινά βραβεία. Μετά λοιπόν την ανάδειξη του Ετορε Μεσίνα σε προπονητή της χρονιάς, ο Μάσιμο Μπουλέρι αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στο ιταλικό πρωτάθλημα, σε σχετική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι τεχνικοί των ομάδων της Α1 και οι αρχηγοί των ομάδων. Ο πόιντ γκαρντ της Μπενετόν κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το 2002-03, ενώ η προσφορά του ήταν καταλυτική και στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από την Εθνική Ιταλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Νιώθω πολύ περήφανος, γιατί αυτό είναι ένα βραβείο με γόητρο και αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των παικτών που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα, τότε είναι ακόμα πιο σημαντικό για εμένα. Αλλά το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και αυτό που μετράει στο τέλος είναι το τι έχει καταφέρει όλη η ομάδα». Και κατέληξε λέγοντας πως «η χρονιά ήταν πολύ καλή για μένα, ξεκίνησε ιδανική από το περσινό καλοκαίρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μετά ήρθε το Κύπελλο και η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αλλά πάντα αυτό που μετράει είναι το τελείωμα της σεζόν».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube