Μπορεί όλοι να χαρακτηρίζουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκα, δεδομένου και του ότι το φάιναλ φορ θα φιλοξενηθεί στο νεόκτιστο και υπερσύγχρονο γήπεδό της στη Μόσχα, ωστόσο η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, απέδειξε πως όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά. Η ομάδα του λαού ξεκίνησε την φετινή χρονιά όπως τελείωσε την περσινή, όταν και διέλυσε τη Σκίπερ στον τελικό του Τελ Αβίβ. Φέτος πρώτο της θύμα ήταν η Ζαλγκίρις Κάουνας, που όχι απλά δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη τον εορτασμό των 60 χρόνων ζωής της που συνέπεσαν με τον αγώνα που άνοιξε το χορό στη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις της Μακάμπι που με τον Γιασικεβίτσιους μαέστρο και τους Γκριν (24), Πάρκερ (19) και Βούιτσιτς (21) μετέτρεψε το πάρτι γενεθλίων σε εφιάλτη. Από τους φιλοξενούμενους η απουσία του τραυματία Σαμπόνις ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα περιθώριο στους Λιθουανούς να κάνουν όνειρα για τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους νικητές ο Νέστορας Κόμματος αγωνίστηκε μόλις για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα έχοντας ένα ριμπάουντ.

Ζαλγκίρις Κάουνας: Τιμίνσκας 17 (1), Γκινεβίτσιους 13 (3), Μπέαρντ 17 (1), Γιανκούνας 11 (1), Πακ 4, Σαλένγκα 9, Αντριουσκεβίτσιους 2, Γιάβτοκας 2.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Τόμας, Μπαστόν 9, Γιασικεβίτσιους 10 (1), Σαρπ 15 (1), Χαλπερίν 2, Μπούρσταϊν 2, Πάρκερ 19 (1), Γκριν 24, Βούιτσιτς 21, Κόμματος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το κυρίως πιάτο των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Group A

Παρτιζάν-Πρόκομ Τρεφλ (3/11)

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσιμπόνα (4/11)

Ολυμπιακός-Μπολόνια (3/11)

Έφες Πίλσεν-Εστουντιάντες (4/11)

Group B

Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 75-102

Σκαβολίνι-Ολίμπια Λουμπλιάνα (4/11)

Μπαρτσελόνα-ΑΕΚ (4/11)

Σιένα Βιλερμπάν (3/11)

Group C

Όπελ Σκάιλαϊνερς-Ούλκερ (3/11)

Ορτέζ-Ταού Κεράμικα (4/11)

Μάλαγα-Παναθηναϊκός (3/11)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπένετον Τρεβίζο (3/11

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube