Πολλοί έχουν χρίσει την Ισπανία φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ίσως και του χρυσού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο «νέος» της ομάδας, Ρίκι Ρούμπιο, ξεκαθαρίζει πως οι βλέψεις είναι υψηλές, αλλά οι τόνοι χαμηλοί και τονίζει πως η προσοχή όλων είναι αποκλειστικά στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Ελλάδα (10/8, 9:30).

«Είναι φυσικό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, γιατί στην ομάδα βρίσκονται δέκα από τα δώδεκα μέλη εκείνης που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006. Δεν κοιτάμε όμως τόσο μακριά. Έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή μόνο την Ελλάδα και πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά», δήλωσε ο 18χρονος πλέι μέικερ της Μπανταλόνα.

Από την πλευρά του ο «παλιός», Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, δεν αποφεύγει να μιλήσει για το πρώτο σκαλί του βάθρου. «Στόχος μας είναι το χρυσό μετάλλιο. Η προετοιμασία μας εξελίσσεται πολύ καλά, διορθώνουμε κάποιες λεπτομέρειες, είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να το δείξουμε στο Πεκίνο. Με το νέο προπονητή (Αΐτο Ρενέσες) έχουμε περισσότερο ρυθμό και μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά κατά βάση είμαστε η ίδια ομάδα. Δεν μας παρασύρουν οι εύκολες νίκες στα φιλικά. Τα επίσημα ματς είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά στη διάρκεια της προετοιμασίας», τόνισε ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube