Οι Ισπανοί προετοιμάζονται για τον αγώνα της πρεμιέρας του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Όλοι στους παγκόσμιους πρωταθλητές δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι για τη νίκη, όμως σέβονται και εκτιμούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Αϊτο Ρενέσες εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμμετοχή του τραυματία Κάρλος Ναβάρο, όμως ο ίδιος ο διεθνής γκαρντ της Μπαρτσελόνα δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί στην πρεμιέρα.

«Ήταν δύσκολα για μένα να αντιμετωπίσω τον τραυματισμό, γιατί τον έπαθα, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα έχανα τη διοργάνωση. Όμως, δουλεύω πολύ και βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα». Όσον αφορά την Ελλάδα, τόνισε πως: «Την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές, στο παρελθόν και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ωστόσο, ο πρώτος αγώνας είναι πάντα ξεχωριστός και επικίνδυνος για όλες τις ομάδες».

Πο Γκασόλ: «Οι Έλληνες ξέρουν πως να αγωνίζονται στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Γερμανία έχει τον Νοβίτσκι, άρα είναι επικίνδυνη. Οι Ανγκολέζοι τρέχουν και πηδάνε πολύ, άρα θα μας δυσκολέψουν. Η Κίνα έχει την έδρα και μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο της. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Μη ξεχνάτε ότι στη διάρκεια της προετοιμασίας μας, παίξαμε όλα τα ματς στην Ισπανία και δεν κουραστήκαμε με μετακινήσεις. Οι άλλοι ταξίδευσαν, εμείς είχαμε και τον κόσμο στο πλευρό μας. Εδώ, τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά. Είμαι συνηθισμένος στα ταξίδια κι η διαφορά ώρας δε με επηρέασε. Μερικοί συμπαίκτες μου νιώθουν λίγο περίεργα, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό».

Χουάν Καλντερόν: «Πλησιάζει η μεγάλη ώρα. Η ώρα που θα μπούμε στο γήπεδο για να αγωνιστούμε. Μένει να δουλέψουμε πάνω σε κάποιες λεπτομέρειες, ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι».

Αϊτο Ρενέσες: «Η Ελλάδα είναι δευτεραθλήτρια κόσμου και, είδαμε, ότι πήγε πολύ καλά στο Προολυμπιακό τουρνουά. Σίγουρα, είναι μια πολύ δύσκολη αντίπαλος. Εμείς, μπορούμε να παίξουμε με στρατηγική «διπλού-Γκασόλ»! Να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο αδέλφια, για να αξιοποιήσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, τον Πο στον επιθετικό τομέα και τον Μαρκ στον αμυντικό. Όσον αφορά τον Ναβάρο, είναι σε καλή κατάσταση και ίσως προλάβει να αγωνιστεί. Τον θέλουμε 100% έτοιμο στα σημαντικά παιχνίδια».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube